Delta vliegt veteranen uit Tweede Wereldoorlog naar Normandië voor 80-jarig jubileum D-Day

Voor het derde jaar op rij vliegt Delta Air Lines met trots veteranen uit de Tweede Wereldoorlog terug naar Normandië in Frankrijk. Het is dit jaar voor de 80e keer dat de invasie op D-Day, die het einde van de oorlog inluidde, wordt herdacht.

In samenwerking met de Best Defense Foundation en met steun van de Noord-Amerikaanse tak van bandenproducent Michelin zal Delta op 2 juni een rechtstreekse chartervlucht uitvoeren van Atlanta naar Deauville Normandy Airport met een Boeing 767-300. Voordat het toestel op 12 juni haar terugvlucht maakt zullen de 60 veteranen worden erkend en geëerd tijdens optochten, schoolbezoeken, ceremonies, de officiële D-Day-herdenking en meer.

Vrijwilligersprogramma; mensen op de eerste plaats

Best Defense Foundation zorgt gedurende het hele programma voor verzorgers voor elke veteraan uit de Tweede Wereldoorlog, waaronder 15 Delta-medewerkers van de Veteran Business Resource Group. Zij krijgen een speciale training om de veteranen een veilige en zeer gedenkwaardige ervaring te bieden. De luchtvaartmaatschappij voert dit jaar ook een vrijwilligersprogramma uit voor haar medewerkers, waarbij een medewerker wordt gekoppeld aan een W.O. II veteraan om hem het hele jaar door ondersteuning te bieden.

 

Lees ook dit artikel: Stilte in Auschwitz

 

“Het is ons voorrecht om deze helden te eren door ze rechtstreeks naar Normandië te vliegen en hun ongelooflijke offers en bijdragen aan de wereld te erkennen”, aldus Delta CEO Ed Bastian. “Het ondersteunen van onze strijdkrachten en veteranen, wat we gedurende ons bestaan met trots hebben gedaan, staat centraal in de waarden van Delta om mensen altijd op de eerste plaats te zetten.”

Delta is er trots op samen te werken met de Best Defense Foundation en het wereldwijd gerenommeerde Franse bedrijf Michelin; twee organisaties die met Delta de waarde van dienend leiderschap delen. In dit geval ‘zorgen voor degenen die voor ons hebben gezorgd’.

 

 

“Nu de tijd snel verstrijkt voor de generatie uit de Tweede Wereldoorlog, is het onze plicht en eer om deze mogelijkheid van afronding en kameraadschap te bieden aan hen die zoveel hebben gegeven”, aldus Donnie Edwards, president en medeoprichter van de Best Defense Foundation. “Met Delta en Michelin als partners kunnen we het programma dit jaar opschalen en deze kans bieden aan meer van onze WO II-helden dan ooit tevoren.”

 

 

 

 

 

Comments are closed.