Dubbele Guinness World Records™ pogingen en spectaculaire vuurwerkshow tijdens oud en nieuw in Ras Al Khaimah

Ras Al Khaimah staat op het punt opnieuw geschiedenis te schrijven met twee Guinness World Records™-pogingen tijdens een ongeëvenaarde vuurwerkshow op oudejaarsavond. De show is voorzien van nieuwe choreografie en baanbrekende technieken, die nog nooit eerder geprobeerd zijn. Het acht minuten durende spektakel strekt zicht uit van Al Marjan Island tot Al Hamra Village over een kustlijn van 4,5 km, en vormt een prachtig decor voor de festiviteiten.

De vuurwerkshow wordt dit jaar gekenmerkt door een duizelingwekkende combinatie van een indrukwekkend “tapijt” van pyrotechniek in het water, LED-drones en vuurwerk op speciaal voor dit evenement gecomponeerde muziek. De hemel wordt verlicht door een spectaculaire vuurwerk- en droneshow, geïnspireerd door de natuurlijke wonderen en gevarieerde topografie van Ras Al Khaimah. Van woestijn en bergen tot zee, met als doel twee nieuwe Guinness World Records™ te vestigen: de ‘langste ketting van drijvend vuurwerk op het water’ en de ‘langste droneshow in rechte lijn’.

 

Dit zijn de hotspots van Ras Al Khaimah

Ontvang nu handige tips over Ras Al Khaimah. Alleen vandaag ontvang je deze gratis!

"*" geeft vereiste velden aan

 

Raki Phillips, Chief Executive Officer van het Verkeersbureau van Ras al Khaimah, zegt over de festiviteiten van dit jaar: “Voortbouwend op onze successen uit het verleden, blijft Ras Al Khaimah grenzen verleggen en onvergetelijke ervaringen creëren voor zowel inwoners als bezoekers. Met deze oudejaarsviering willen we niet alleen de hemel verlichten en gemeenschappen samenbrengen, maar ook twee nieuwe GUINNESS WORLD RECORDS™ vestigen die de positie van Ras Al Khaimah als de ideale bestemming om het nieuwe jaar te vieren verder zullen versterken.”

 

 

Voor de show worden meer dan 50.000 toeschouwers verwacht. Er zijn twee evenementen waar bezoekers het vuurwerk kunnen bekijken: een gratis toegankelijk muzikaal publieksevenement en een betaald evenement met de naam SoundFest. Het publieksevenement omvat een speciale kijkzone, kinderactiviteiten, foodtrucks en live entertainment. Voor de optimale vuurwerkervaring is er de optie om kaartjes te kopen voor SoundFest (AED300 per persoon op de platinumlist). SoundFest biedt een verhoogde kijk- en muziekervaring, met een line-up van sensationele bands uit de hele wereld. Hoogtepunten zijn onder andere een U2 tribute band uit het Verenigd Koninkrijk, Code Masr voor een mix van Egyptische rock, RainaEg met Raï-muziek uit Noord-Afrika, en Arabische Indie pop-rock vibes door Dabbet Namla. Om de avond in stijl af te sluiten, draait DJ BIA deuntjes om de dansvloer levendig te houden – de perfecte manier om het jaar af te sluiten.

 

 

Andere nieuwe toevoegingen aan de festiviteiten van dit jaar zijn gratis toegankelijke gebieden voor campers en caravans, evenals een ‘vehicle viewing point’ voor degenen die het vuurwerk vanuit hun eigen auto willen bekijken. De festiviteiten bouwen voort op de traditie van Ras Al Khaimah in het organiseren van recordbrekende nieuwjaarsvieringen en weerspiegelt de toewijding om bezoekers, inwoners en diverse gemeenschappen samen te brengen. Het markeert ook Ras Al Khaimah’s recordhoge groei in bezoekersaantallen in 2023 en een volledig herstel van het toerisme, waardoor het emiraat op weg is naar zijn doel om meer dan 3 miljoen jaarlijkse bezoekers aan te trekken in 2030.

 

 

 

 

 

Comments are closed.