Winters genieten op kasteel & park Rosendael

Tijdens de wintermaanden valt er veel te beleven in en rondom kasteel & park Rosendael. Het park is weliswaar in winterslaap, maar er zijn volop activiteiten deze winter! Beleef de intocht van Sinterklaas, wordt een echte prins of prinses of bezoek de sprookjesachtige Winterfair.

Het park in winterslaap

Het park rondom het kasteel is in diepe winterslaap. De tuinsieraden, waaronder de Bedriegertjes en Schelpengalerij zijn ingepakt voor winterse weersomstandigheden. Tijdens de winter wordt er een gereduceerd tarief van € 5,00 per persoon gehanteerd voor het park. Het park is geopend van dinsdag t/m zondag, van 11.00 tot 16.00 uur.

Intocht Sinterklaas op kasteel Rosendael

Donderdag 23 november om 16.00 uur, zal Sinterklaas met zijn Pieten naar kasteel Rosendael komen! De baron nodigt alle kinderen uit om de Sint en zijn Pieten een warm welkom te heten. Meld je aan via sinterpiet026@gmail.com, zodat de Pieten weten hoeveel pepernoten er gebakken moeten worden.

 

Lees ook dit artikel: Bekijk meer kerstmarkten

 

Signeersessie Lydia Rood

Laat zondag 26 november je nieuwste roman ‘De maagd van Rosendael’ signeren door Lydia Rood. Het nieuwe boek is een fascinerende historische roman over het tumultueuze leven van Marie d’Harcourt: dochter van Franse adel en hertogin van Gelre. Het verhaal speelt zich deels af op kasteel Rosendael. Lydia Rood zal aanwezig zijn tussen 12.00 en 15.00 uur.

Winterfair op Rosendael

Het weekend van 16 & 17 december zal het kasteel en voorterrein omgetoverd worden in een winterwonderland. Het mooie kasteel Rosendael vormt het decor van een bijzondere winterfair. Tal van winterse activiteiten en unieke producten zijn te vinden in een sprookjesachtige omgeving. Bezoekers worden op het kasteel ontvangen door onze kasteeldames en -heren in kostuum. Geniet van de kleding en het kasteel in prachtige kerstsferen.

Hoe word ik een prins of prinses?

Kinderen kunnen woensdag 27 december 2023 een tocht maken met een hofdame door het kasteel. Hier leren ze onder andere deftige manieren en dansen. Kinderen mogen in hun mooiste prinsen- of prinsessenkleren naar het kasteel komen.

 

 

Professor Bombastix & de Toversneeuwmachine

Vrijdag 29 december 2023 en vrijdag 5 januari 2024 test de professor een nieuwe uitvinding uit: een Toversneeuwmachine. Hij maakt met alle kinderen toversneeuw, maar veel te veel! De machine ontploft en iedereen vliegt de lucht in. Als ze weer landen, blijken ze in een wintertoverland te zijn beland. Hoe loopt dit af?

Expositie ‘Maria van Gelre’

Tot en met 31 december is de expositie ‘Maria van Gelre’ te zien in de bibliotheek van het kasteel. Maak kennis met een ingrijpend hoofdstuk uit de geschiedenis van Gelre. Bezoek de expositie tijdens de openstelling op eigen gelegenheid op zaterdag & zondag, tussen 12.00 en 15.00 uur.

Bekijk de locatie van Kasteel Rosendael

Op de kaart kun je precies zien waar kasteel Rosendael ligt. Plan direct je (fiets)route naar of rondom dit kasteel van Geldersch Landschap & Kasteelen (GLK).

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.