Dit zijn de leukste kerstmarkten in Denemarken

Sinds november staat Denemarken weer in het teken van Kerst. Beleef volop hygge op de mooiste kerstmarkten en met deze kerstactiviteiten die je niet wil missen. Want wat is er mooier om elkaar (of jezelf!) te geven dan een onvergetelijke ervaring? Dit zijn de leukste kerstmarkten in Denemarken

Kerstmarkt in Tivoli

Kraampjes met mooie kerstspulletjes, mokken dampende gløgg – zeg: ‘gluck’ – (de Deense variant van glühwein) en lekkernijen. Maar ook kerstconcerten en optochten. De kerstmarkten door heel Denemarken zijn een begrip en bieden een fantastische winterervaring. Onze favorieten:

Kerstmarkt in De Oude Stad

Kerst in Openluchtmuseum Den Gamle By (“De Oude Stad”) in Aarhus. Beleef 400 jaar kerstgeschiedenis en laat je betoveren door kerstversieringen van nu en vroeger terwijl je de leukste kerstcadeaus shopt.

 

 

Kerstmarkt in Kopenhagen, Tivoli

De kerstmarkt in het centraal gelegen pretpark Tivoli in Kopenhagen is een ware klassieker. Struin door het feestelijk verlichte park dat heel het jaar door in thema’s wordt gedecoreerd en voor Kerstmis nog eens extra mooi is versierd. Pssst, insider tip: volgens de Denen zelf is Tivoli op haar mooist in deze tijd van het jaar.

 

 

Kerstmarkt in het Børglum-klooster

De kerstmarkt in Børglum-kloster is de enige kans om het privégedeelte van dit prachtige klooster in Børglum te zien. Laat je meenemen in de magische kerstsfeer met vele kaarsen en versieringen terwijl je geniet van deze unieke belevenis.

Kerstmarkt op vakantie-eiland Bornholm

In de vier weekenden voor Kerstmis wordt de stad Nexø op het eiland Bornholm geheel omgetoverd tot een sfeervolle kerststad. Ervaar kleine, gezellige kraampjes aan de haven, heerlijke kersttraktaties en het toppunt van Deense hygge.

Kerstmarkt in de gevangenis

Kerst is heel bijzonder in gevangenismuseum FÆNGSLET in Horsens, Jutland. Niet alleen vind je hier een van de eerste en grootste kerstmarkten van het jaar, de kerstsfeer overkomt je gewoon. Ontmoet de kerstman, vind de leukste kerstcadeaus bij een van de 200 kraampjes, bezoek het elfendorp Snekøbing, laat je verrassen door de beroemde ganzenparade of maak een rit met de Polar Express, terwijl op de achtergrond het koor zingt!

Kerstmarkt in Gavnø slot

Kerstmis in het prachtige Gavnø Slot kasteel, gelegen op Zealand, is uitgegroeid tot een vaste traditie, waar kerstshoppen naar hartenlust in misschien wel een van de mooiste omgevingen van Denemarken kan worden gedaan. Op de kerstmarkt met 150 kraampjes vind je alles wat een echt kersthart begeert: kerstversieringen, elfjes, handwerk en nog veel meer.

Magische kerstmarkt in Odense

Deze magische kerstmarkt vindt plaats in de historische geplaveide straten van Odense, waar de wereldberoemde sprookjesschrijver Hans Christian Andersen opgroeide. Met kraampjes vol lokale specialiteiten, huisgemaakte worstjes, kerstbier, Deens design en nog veel meer kom je hier direct in de kerststemming!

 

Dit zijn alle Tolbruggen en veerdiensten in Denemarken

Download het handige overzicht van alle veerdiensten en tolbruggen in Denemarken bij VisitDenmark. Geef je e-mailadres op, druk op de button Download hieronder en scroll daarna naar beneden.

"*" geeft vereiste velden aan

 

Kerstmarkt Kopenhagen & omgeving

Het Frilandsmuseet openluchtmuseum in Lyngby, iets ten noorden van Kopenhagen, is een van de grootste en oudste openluchtmusea ter wereld. Geniet van vers gebakken Æbleskiver en andere lokale Kerst lekkernijen terwijl je reist door historisch Denemarken. Ontdek ook deze andere niet te missen kerstactiviteiten in Kopenhagen, zoals het fotogenieke Santa Lucia.

Kerstactiviteiten Denemarken

Wie zegt dat Scandinavië donker is in de winter, heeft maar deels gelijk. Ja, het is vroeger donker – tussen 15:00 en 16:00 op de kortste winterdagen -, maar het licht wat ervoor terugkomt, geeft zoveel warmte en gezelligheid dat je Denemarken eigenlijk gewoon een keer in de zomer én winter gezien moet hebben. Vanaf eind oktober verschijnen de eerste kerstactiviteiten op de kalender en vanaf november geniet je volop van sfeervolle kerstmarkten.

 

 

 

 

 

Comments are closed.