Ras Al Khaimah Tourism Development Authority en OMRAN Group bundelen krachten op WTM 2023 Londen om combinatiereizen te stimuleren

Ras Al Khaimah Tourism Development Authority (RAKTDA) en Oman Tourism Development Company (OMRAN Group) hebben een Memorandum of Understanding ondertekend om gezamenlijk toeristische promotie- en marketinginitiatieven te initiëren en voort te zetten tussen het gouvernement Musandam, Sultanaat Oman en het emiraat Ras Al Khaimah als onderdeel van de Verenigde Arabische Emiraten.

De overeenkomst werd door Raki Phillips, Chief Executive Officer van RAKTDA en Dr. Hashil Obaid Al Mahrouqi, Chief Executive Officer van OMRAN Group ondertekend tijdens een ceremonie op de World Travel Market (WTM) in Londen. Dit is een van de meest invloedrijke jaarlijkse wereldwijde tentoonstellingen over reizen en toerisme.

 

 

Het MoU biedt een officieel platform voor beide partijen om samen te werken aan initiatieven die gericht zijn op het aantrekken van meer internationale bezoekers en het positioneren van Ras Al Khaimah en Musandam als toonaangevende wereldwijde toeristische bestemmingen in het Midden-Oosten. Door de overeenkomst zullen leiders van beide organisaties samenwerken om mogelijkheden te creëren voor reizigers om beide bestemmingen, in één reis te bezoeken.

 

 

Het partnerschap tussen de bestemmingen komt voort uit de geografische nabijheid, met slechts 90 minuten rijden bij elkaar vandaan en daarnaast een gedeelde bergketen, de majestueuze Hajar. Bovendien zijn hun culturele erfgoed en historische banden nauw met elkaar verweven, wat deze samenwerking alleen maar verrijkt en versterkt.

In het memorandum wordt een kader vastgesteld om met meer samenwerkingen en dialoog over marketinginitiatieven het toerisme tussen de verschillende bestemmingen te stimuleren. Dit omvat het vergemakkelijken van de toegang tot transport tussen Musandam en Ras Al Khaimah, het ontwikkelen van gunstige visumregelingen voor internationale reizigers om beide bestemmingen te bezoeken en het initiëren van toeristische pakketten, avontuurlijke aanbiedingen en partnerschapsmogelijkheden.

Raki Phillips, Chief Executive Officer, RAKTDA, zegt: “Deze eerste overeenkomst in zijn soort is gebaseerd op een formidabele synergie tussen Ras Al Khaimah en het naburige gouvernement Musandam. We kijken ernaar uit om met OMRAN samen te werken aan marketingactiviteiten die niet alleen het verschillende toeristische aanbod van onze bestemmingen onder de aandacht brengen, maar ook internationale bezoekers bewuster maken van het brede scala aan toeristische attracties in het Midden-Oosten.”

Dr. Hashil Obaid Al Mahrouqi, Chief Executive Officer van de OMRAN Group, voegt toe: “het doet ons veel plezier om samen te werken met RAKTDA. Dit MoU onderstreept de centrale rol die toeristische autoriteiten spelen bij het promoten van natuurlijke rijkdommen en cultureel erfgoed. Door onze gezamenlijke inspanningen willen we onderscheidende en innovatieve ervaringen creëren voor reizigers over de hele wereld, waardoor de allure van onze regio verder wordt versterkt.”

 

Dit zijn de hotspots van Ras Al Khaimah

Ontvang nu handige tips over Ras Al Khaimah. Alleen vandaag ontvang je deze gratis!

"*" geeft vereiste velden aan

 

Ras Al Khaimah en Musandam zijn gezegend met prachtige natuur en bieden toeristen fascinerende attracties om te ontdekken. Dit zijn onder andere de majestueuze Hajar bergen en de prachtige fjorden waar het gouvernement Musandam bekend om staat. Omdat beide bestemmingen een unieke ligging hebben aan de ongerepte kusten van respectievelijk de Arabische Golf en de Zee van Oman, kunnen internationale reizigers bovendien genieten van een uitgebreid aanbod aan wateractiviteiten wanneer ze beide bestemmingen bezoeken. Van duik- en snorkelervaringen, schilderachtige Dhow-cruises, dolfijnen kijken, kajakken en waterparken, Ras Al Khaimah en Musandam bieden onvergetelijke ervaringen voor elk soort reiziger te midden van prachtige natuur.

Beide bestemmingen bieden een uitgebreid scala aan avontuurlijke ervaringen. Dit strategisch partnerschap zal zich richten op het positioneren van Ras Al Khaimah en Musandam als leiders binnen de wereldwijde avontuurlijke toeristische markt door middel van gezamenlijke marketingprogramma’s. Ras Al Khaimah, dat bekend staat als het avonturencentrum van het Midden-Oosten, biedt avonturiers een groot aantal ervaringen op Jebel Jais, de hoogste bergtop in de VAE, zoals de Jais Flight, de langste zipline ter wereld, maar ook de Jais Sledder, de langste rodelbaan in de regio. Terwijl Musandam onlangs internationale records heeft verbrijzeld met de lancering van de langste zipline over water ter wereld. Samen zijn de twee bestemmingen klaar om een belangrijke bijdrage te leveren aan de wereldwijde avonturenmarkt, waardoor het Midden-Oosten internationaal een belangrijke rol gaat spelen als centrum voor avonturiers.

Oman

Bovendien mogen beide bestemmingen trots zijn op hun rijke erfgoed en diepgaande culturele geschiedenis. Geschiedenisliefhebbers kunnen beginnen met een bezoek aan een van de verschillende bezienswaardigheden in Ras Al Khaimah, waaronder vier archeologische vindplaatsen op de voorlopige UNESCO-lijst en Suwaidi Pearls, de enige parelkwekerij in de VAE, en vervolgens naar Oman gaan voor een bezoek aan het kasteel van Khasab en Telegraph Island, een van de beroemde historische vindplaatsen in Musandam. Daarnaast zullen er via dit MoU stimuleringsmaatregelen worden ontwikkeld om internationale bezoekers naar deze locaties aan te trekken om de fascinerende natuurlijke schoonheid en culturele tradities van elke bestemming te behouden.

Het nieuwe strategische partnerschap zal reizigers een naadloze ervaring bieden die de rijke diversiteit van het toeristische aanbod binnen het Sultanaat van Oman en het emiraat Ras Al Khaimah laat zien, waardoor het gemakkelijker dan ooit is om beide bestemmingen te verkennen.

 

 

 

 

 

Comments are closed.