Wildlife Film Festival Rotterdam 2023 opent 31 oktober met succesvolle film Onze Natuur – Het Wilde België S

Sensationele beelden en prachtige verhalen uit de natuur: de negende editie van Wildlife Film Festival Rotterdam opent op 31 oktober met de internationale première van Onze Natuur- Het Wilde België. Een ambitieuze en geprezen natuurfilm over de natuur in de achtertuin van onze zuiderburen. Onze Natuur- Het Wilde België is na de internationale première op WFFR vanaf 9 november in de Nederlandse bioscopen en filmtheaters te zien.

Bijzondere verhalen

Onze Natuur – Het Wilde België vertelt bijzondere verhalen over bekende en onbekende dieren die verwondering opwekken en de liefde en het respect voor de natuur van ons buurland vergroten. Dit is het verhaal van overwinnaars, opportunisten, de vechters, slimmeriken en de bazen. Maar ook van de verliezers en de soorten die we over een paar jaar misschien niet meer tegenkomen. Survival of the fittest, in zijn meest wrede en fascinerende vorm, in een land waar op het eerste gezicht geen ruimte lijkt te zijn voor de wilde natuur. Bekijk hier de trailer.

 

 

Een Belgisch succesverhaal

Filmmakers Pim Niesten en Dick Harrewijn hebben zich drie jaar lang verschanst in de Belgische natuur om op verbluffende wijze in te zoomen op de flora en fauna. Tijdens het filmen kon het team rekenen op steun van Natuur en Bos, Natuurpunt, VRT en honderden vrijwilligers die de makers tipten als dieren zich op bepaalde locaties bevonden. Het eindresultaat is adembenemend en de film was, in met name Vlaanderen, dan ook een regelrechte hit met 300.000 bioscoopbezoekers. De bekende Belgische acteur Matteo Simoni verzorgt de voice-over, terwijl topdirigent en componist Dirk Brossé, die beroemde orkesten van over de hele wereld dirigeert, verantwoordelijk was voor de soundtrack.

 

 

Filmmaker Dick Harrewijn: “Met deze film laten we zien welke parels er in de Belgische natuur te vinden zijn. Zoals de Voerstreek: een piepklein Vlaams eiland, net over de grens met Zuid-Limburg. Of Hoge Venen, een plek die je het gevoel geeft echt in de wildernis te zijn. De film gaat niet zozeer over diersoorten die zijn verdwenen, maar is vooral een viering van alles dat er nog wel is en de soorten die aan het terugkomen zijn. Ik denk dat de film een positief effect gaat hebben op hoe er in de toekomst in België met de natuur wordt omgegaan. Wanneer de inwoners van de natuur gaan houden, krijgt die het de bescherming die het verdient.”

Natuurschoon bij de buren

De film geeft een kijkje in de verborgen rijkdom van dieren en wonderschone natuurlandschappen, maar ook in het leven onder water. Daarbij krijgen we veel te zien over het seksleven van allerlei dieren, groot en klein. Zo leren we hoe het zit met de seksdrive van de mannetjes, de (verhitte) reacties van de vrouwtjes en de rolverdeling bij de zorg voor de jongen. Laat je charmeren, verbazen en verwonderen door de overweldigende pracht van de natuur bij onze zuiderburen, zoals je dat nooit eerder gezien hebt.

Over Wildlife Film Festival Rotterdam

Wildlife Film Festival Rotterdam (WFFR) vertoont jaarlijks de beste en meest impactvolle films over de natuur uit binnen- en buitenland. Met de speciale Flamingo Award erkent het festival uitmuntende prestaties in elf categorieën. De winnaars worden bekendgemaakt tijdens de Flamingo Award Ceremony op 4 november 2023 in de Arminius Kerk in Rotterdam. De jury wordt binnenkort aangekondigd via de website. Hou voor het programma de website en social media in de gaten en blijf op de hoogte via de nieuwsbrief. De negende editie van Wildlife Film Festival Rotterdam vindt van 31 oktober t/m 5 november 2023 plaats in filmtheater Cinerama en van 1 t/m 21 november online. De kaartverkoop start op 1 oktober 2023.

 

 

 

 

 

Comments are closed.