De 9 steden in Nedersaksen dat is een traditionele kerstsfeer in een historische setting

Vanaf eind november zijn ze er weer: de kerstmarkten in de 9 steden in de Duitse deelstaat Nedersaksen , een van de mooiste kerstregio’s van Duitsland. Braunschweig, Celle, Einbeck, Göttingen, Goslar, Hameln, Hannover, Hildesheim en Wolfenbüttel en ook de Autostadt in Wolfsburg zijn het hele jaar door de moeite waard, maar tonen zich in de kerstperiode van hun meest romantische kant.

Een insidertip voor iedereen die houdt van een klassieke kerstsfeer in een historische setting. De steden liggen op korte afstand van elkaar, dus ideaal voor een rondreis.

Idyllische vakwerkhuizen

Te midden van de idyllische vakwerkhuizen, gotische baksteenarchitectuur, barokke gevels en historische pleinen is het moeilijk om de geur van glühwein en peperkoek te weerstaan. Kerstshoppen in de feestelijk versierde binnensteden wordt een heel bijzondere ervaring. Alle 9 steden zijn weer anders: van kerstdorp, kerstpiramide en kerstpostkantoor tot een middeleeuwse, een Finse en zelfs een ondergrondse kerstmarkt, elke kerstmarkt heeft zijn eigen charme, elke stad zijn eigen highlights en sfeervolle evenementen. Ook de toeristische attractie Autostadt in Wolfsburg wordt in de aanloop naar Kerstmis omgetoverd tot een winterwonderland.

 

 

De mooiste tijd van het jaar wordt in Göttingen gevierd rond het middeleeuwse stadhuis en de Johanneskerk. Bezoekers kunnen genieten van Göttingse worstspecialiteiten en glühbier. Gloednieuw is de kerststallententoonstelling in de Johanneskerk, met tentoonstellingen uit de hele wereld.

 

 

Kerstmagie hangt ook in de lucht in Hameln , de stad van de Rattenvanger uit het bekende sprookje. De gevel van het statige Hochzeitshaus omgetoverd tot een adventskalender en bijzonder is ook de elf meter hoge piramide op de Lütjenmarkt. Het is heerlijk slenteren langs de feestelijk versierde houten huisjes in de oude binnenstad. Bezoekers kunnen hun eigen glazen bol blazen in de glasblazerij.

 

Ontvang gratis leuke Duitsland activiteiten

Je kunt meer handige Duitsland tips en bezienswaardigheden via e-mail ontvangen. Ook doen we er gratis een Duitsland plattegrond bij.

 

"*" geeft vereiste velden aan

 

Het kerstbos in de UNESCO Werelderfgoedstad Goslar am Harz is uniek in Duitsland. Meer dan 40 dennenbomen met tienduizend verlichte lampjes geven de kerstmarkt op het historische marktplein een sprookjesachtige sfeer. Op 16 en 17 december is er ook een ondergrondse kerstmarkt in de voormalige ertsmijnen: de ‘Weihnachtliche Rammelsberg’.

In het stadje Wolfenbüttel, de stad van de bekende Duitse schrijver en dichter Gotthold Ephraim Lessing, zijn de vakwerkkraampjes en de historische sfeer van de kerstmarkt op de Schlossplatz zeker een bezoek waard. De binnenplaatsen zijn prachtig versierd en hebben een heel eigen charme.

 

Ontvang gratis de leukste Kerstmarkt tips

Je kunt een seintje krijgen als er nieuwe Kerstmarkten bekend zijn. Via e-mail houden we jou op de hoogte van kerstmarkt nieuws.

 

"*" geeft vereiste velden aan

 

Dé blikvanger op de traditionele kerstmarkt van Braunschweig op de historische Burgplatz: de kerststal met levensgrote figuren. De markt heeft een traditie van meer dan 500 jaar. De overdekte vlotten op de prachtig verlichte slotgrachten zijn een populaire ontmoetingsplaats.

De kerstmarkt in Celle wordt omlijst door het grootste aaneengesloten ensemble van vakwerkhuizen van Europa. De kerstverlichting tovert een feestelijke gloed op de kleurrijke gevels. De combinatie van stijlvolle marktkramen, feestelijke verlichting en kerstconcerten heeft Celle in 2018 de titel ‘Best Christmas City’ opgeleverd.

Een middeleeuws en een Fins kerstdorp zijn te vinden in de historische oude binnenstad van Hannover. Een topbezienswaardigheid: de Herrenhäuser Tuinen, met een van de belangrijkste baroktuinen in Europa. En in Hannover Adventure Zoo is er de feestelijk verlichte Christmas Garden. Nieuw dit jaar is de Roncalli kerstmarkt voor het centraal station.

Kerstmarkt in Hildesheim

Het historische marktplein in Hildesheim vormt het hart van de kerstmarkt. Hier staan rond een grote kerstpiramide kunstig bewerkte houten hutten. Kinderen kunnen hun verlanglijstjes naar de kerstman sturen vanuit het het filiaal van het kerstpostkantoor van Himmelsthür – het oudste kerstpostkantoor van Duitsland.

Ook het traditionele kerstdorp van Einbeck opent weer zijn deuren. De kerstverlichting laat de vakwerkhuizen in het centrum prachtig oplichten en bezoekers kunnen genieten van een breed aanbod van handwerk en regionale specialiteiten, waaronder Einbeck Winterbock bier.

Tip: een tocht door de historische steden in combinatie met een bezoek aan de Autostadt in Wolfsburg , dé toeristische attractie voor autoliefhebbers. Van eind november tot eind december verandert de Autostadt in een sprookjeswereld van ijs, sneeuw en lichtjes. 4.000 vierkante meter ijsbaan met discoschaatsen, sneeuw- en rodelplezier voor kinderen, een wintermarkt met prachtig versierde kraampjes en nog veel meer.

 

 

 

 

 

Comments are closed.