Vijf minder bekende eilanden op de Filipijnen die ontdekt willen worden

De Filippijnen bestaan uit 7.641 eilanden – sommige wereldberoemd, andere eerder onbekende juweeltjes. Zo ook de eilanden Marinduque, Romblon, Sicogon, Batanes en Camiguin, die tot nu toe relatief onontdekt zijn gebleven, maar niet onderdoen voor de grote buren als Boracay, Cebu of Palawan. Wie droomt er niet van om een heel stuk strand voor zichzelf te hebben of om zich ongestoord onder te dompelen in de cultuur van de lokale bevolking? Reden genoeg dus om de eilanden te ontdekken.

Batanes: een stukje Ierland in de Filippijnen

De 10 Batanes-eilanden liggen in het noordelijkste deel van de Filipijnen en doen met hun kleine, goed onderhouden dorpjes, talloze kerken en groene weiden eerder denken aan Ierland dan aan de Filipijnen. De eilanden zijn een populaire bestemming voor Filippino’s en voeren vakantiegangers mee naar een wereld vol vuurtorens, stenen stranden en ongerepte natuur. De ongeveer 1.000 meter hoge vulkaan Mount Iraya is gemakkelijk te beklimmen via een schaduwrijk bospad en biedt een fantastisch uitzicht over het weelderige landschap. Op culinair gebied staan de eilanden vooral bekend om twee smakelijke grillgerechten: Dibang, de vliegende vis, en Tatus, de kokosnootkrab.

Marinduque: van grotten tot vlinderkwekerijen

Het verhaal van het eiland Marinduque is gebaseerd op een tragische legende: omdat de liefdesaffaire tussen de dochter van het stamhoofd Mariin en de burgerman Gutduke werd afgekeurd door het stamhoofd, zeilde het stel de zee op en verdronk. Volgens de legende ontstond op die plek het eiland Marinduque. Het eiland heeft zijn romantische karakter behouden, met eindeloze grottenstelsels en hete thermale bronnen op het eiland ten zuiden van het hoofdeiland Luzon, waar ook talloze vlinderkwekerijen zijn. De vlinders, die lijken op witte duiven, worden bij bepaalde feestelijke gelegenheden in groepen losgelaten en bieden een prachtig spektakel.

Romblon: paradijselijke stranden

Het eiland heeft een rijke erfenis van de Spaanse kolonisatie in de vorm van het 17e-eeuwse fort van San Andres. Bezoekers kunnen vanaf dit historische bolwerk genieten van een spectaculair uitzicht over het hele eiland. Een andere bestemming op het eiland is Bonbon Beach, dat het hoofdeiland verbindt met het schilderachtige eiland Bang-og voor de kust. Aan de andere kant biedt het met bomen omzoomde Talipasak Beach een oase van ontspanning en privacy voor diegenen die op zoek zijn naar rust en sereniteit. Ontdek de unieke charme van Romblon en laat je betoveren door de verhalen en schoonheid die dit eiland te bieden heeft.

 

 

Sicogon: van lange zandstranden tot kleurrijke koraalriffen

Het rustige eiland Sicogon in de provincie Iloilo, met slechts 4.977 inwoners, is bedekt met dichte bossen. Mount Opao is spectaculair en biedt vakantiegangers een prachtig uitzicht over het hele eiland. Lange zandstranden en koraalriffen voor de kust bieden zonaanbidders en waterratten ideale omstandigheden voor een ontspannen vakantie. De vele kleinere neveneilanden nodigen uit tot eilandhoppen. Of je nu gaat snorkelen of kajakken. Sicogon wordt ook beschouwd als een poster-kind voor duurzame planning en bouw, omdat strenge voorschriften voorkomen dat het eiland zijn oorspronkelijke karakter verliest.

 

 

Camiguin: een paradijs voor actieve vakantiegangers

Van mountainbiken en wandelen op een van de zeven vulkanen tot het eiland rondrijden op een scooter, Camiguin biedt voor ieder wat wils. Alle waterratten kunnen verkoeling zoeken in de Macao en Santo Niño Cold Springs of hun spieren ontspannen na een dag vol belevenissen in de Ardent Hot Springs, waar de watertemperatuur oploopt tot 38 graden. Katibawasan of Tuasan Waterval zijn ook een bezoek waard. Onder water kunnen duikers en snorkelaars zich niet alleen vergapen aan het zeldzame zwarte koraal, maar ook aan de talloze reuzenmosselen, die wel 200 kilo kunnen wegen, en de verzonken begraafplaats van Camiguin. Wie het wat rustiger aan wil doen, kan zonnebaden op de brede zandbanken van het kleine buureiland White Island.

 

 

 

 

 

Comments are closed.