5x uniek overnachten in Slovenië

De uitgestrekte bossen, ruige bergen en heldere rivieren maken Slovenië een fijne bestemming voor natuurliefhebbers. Verspreid door het land liggen accommodaties die de perfecte mix tussen natuur en luxe bieden. Van luxe suites met panoramisch uitzicht op de Julische Alpen, tot houten huisjes tussen de boomtoppen.

Stijlvolle houten huizen van Cabino

Bergliefhebbers logeren bij Cabino in stijlvolle houten huizen aan de voet van de Julische Alpen. Van kajakken op de helderblauwe Soča-rivier tot bergen beklimmen voor een fantastisch uitzicht: de zes huizen in het centrum van het rustige dorpje Čezsoča zijn de perfecte uitvalsbasis voor avonturen. De wandel- en fietsroutes door de Sočavallei zijn voor iedereen goed te doen, terwijl de bergpaden meer uitdaging bieden. Na alle avonturen kom je tot rust in de lichte woonkamer of in de hangmat op het terras. Het minimalistische houten interieur baadt in het licht dankzij de hoge ramen. De huizen zijn van alle gemakken voorzien, inclusief snelle wifi en een vaatwasser.

Luxe suites bij Chalet Sofija

In Chalet Sofija wordt pure luxe met het beste uitzicht gecombineerd. Elk van de vijf suites heeft kamerhoge ramen die uitzicht bieden op de Julische Alpen. Zijdezachte lakens op bed, een groot bad en fauteuils met uitzicht. Hier genieten gasten van rust en luxe in de natuur. Het chalet ligt in Gozd Martuljek, nabij Kranjska Gora en aan het startpunt van vele outdooravonturen. ‘s Winters zijn de bergen een wintersportwalhalla, in de nazomer een wandelwalhalla. Voor gastronomisch genieten hoef je de deur niet uit. In het restaurant worden sterrenwaardige gerechten geserveerd. Na het dineren genieten reizigers op hun eigen terras van de kleurrijke zonsondergang en de heldere sterrenhemel.

 

 

Wijnglamping Wine Paradise

Glamperen met uitzicht doe je bij Wine Paradise in Marezige in het zuidwesten van Slovenië. In deze regio tussen de bergen en de Golf van Triëst liggen glooiende olijfgaarden en wijngaarden. Een glampingervaring staat hier in het teken van wijn. Overnacht in moderne huisjes met uitzicht en maak gebruik van de gemeenschappelijke zwembaden. De luxere huisjes hebben een eigen hottub en sauna. De maaltijden die verzorgd worden, passen perfect bij de lokale Refosco-wijnen en er worden regelmatig wijn- en olijfolieproeverijen en wijngerelateerde excursies georganiseerd.

 

 

Culinaire glamping Chocolate Village

Nabij Maribor, in het oosten van Slovenië, ligt nog een glampingaccommodatie met een culinair thema. Chocoladeliefhebbers logeren er bij Chocolate Village. In een groene oase aan de Drava-rivier staan hoekige tiny houses met een verrassend luxueuze inrichting. Enkele van de huisjes staan op poten in de privacy van het bladerdek. Het zwembad ligt tussen de huisjes in het groen en de sauna ligt op hoogte tussen de bomen. Ontspan met een chocolademassage, of doe een chocoladeproeverij in de chocolademakerij. In het Chocolate cafe Teta Frida bestel je huisgemaakte chocoladedesserts en in het Jack & Joe Restaurant staan vele (ook niet-chocolade-bevattende) gastronomische hoogstandjes op het menu.

Charming Slovenia – Forest Glamping

In de fotogenieke accommodaties van Charming Slovenia – Forest Glamping word je wakker in het bos. Logeer in A-frame huisjes of de grotere ‘lake houses’ met metershoge ramen. Hier staat de verbinding met de natuur centraal. De houten huisjes aan de oever van het Blaguš-meer zijn volledig gemaakt van natuurlijke materialen. Aan het meer kan gevist en gewandeld worden, en bij de accommodatie zijn sup-boarden en houten boten te leen. Leen en lees boeken in de ‘bosbibliotheek’ met een achtergrondkoor van vogeltjes en ruisende bladeren. Neem ook een kijkje bij de ambachtelijke schoenmaker en natuurlijke cosmeticamaker op het terrein.

 

 

 

Dit zijn de leukste plekken van Slovenië

Je kunt deze Slovenië tips, die niet op de site staan, nu in je e-mail ontvangen. Ook doen we er gratis een plattegrond bij.

"*" geeft vereiste velden aan

 

 

Comments are closed.