Beleef een cultuurhistorische wandeling op landgoed Staverden

De boswachters van Geldersch Landschap & Kasteelen organiseren op zondag 5 november 2023 een cultuurhistorische wandeling op landgoed Staverden. Duik in de boeiende historie van dit prachtige landgoed.

Staverden heeft een lange historie die teruggaat tot de 13de eeuw. Landgoed Staverden was toen een groene oase, te midden van eindeloze heidevelden, moerassen en zandverstuivingen. De boswachter vertelt tijdens de wandeling over de ontwikkeling van de kleinste stad van Nederland, het kasteel en de bewoners door de eeuwen heen. De bijzondere verhalen over de witte pauwen en de mysterieuze zwarte vrouw van Staverden zullen zeker niet ontbreken.

 

 

Vooraf online reserveren is noodzakelijk. Tijd: start om 14.00 uur. Duur: ca. 2 uur. Deelname: 5,00 euro p.p., kinderen 4 t/m 12 jaar 2,50 euro p.p., donateurs gratis op vertoon van een geldige GLK donateurspas. Meer informatie en online reserveren: www.glk.nl/excursies

 

 

Bekijk de locatie van Landgoed Staverden

Op de kaart kun je precies zien waar Landgoed Staverden ligt. Plan direct je (fiets)route naar of rondom dit landgoed van Geldersch Landschap & Kasteelen (GLK).

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.