Het is ook herfstvakantie op kasteel Ammersoyen

Deze herfstvakantie is kasteel Ammersoyen alle dagen geopend voor een kasteelbezoek met op verschillende dagen een leuk programma voor gezinnen met kinderen.

Kasteelbezoek

Een bezoek aan Ammersoyen is een bezoek aan de middeleeuwen. Dwaal er door de zalen, bekijk het feestelijke banket in de grote zaal, beklim de muurtrappen en vergaap je aan alle schatkisten, plonsplees en de archeologische schatten. Natuurlijk passen jullie in de wapenkamer de harnasonderdelen! In het Schervenlab in de hoogste toren van het kasteel kunnen jullie puzzelen met scherven.

Speuren & Spelen

Met Speuren & Spelen tocht kunnen jullie met het hele gezin het kasteel en het terrein verkennen. Onderweg doe je opdrachten en na afloop kraak je de code van de schatkist met een presentje erin! De tocht is verkrijgbaar bij de kassa of is online mee te bestellen met het e-ticket.

 

 

Activiteitenprogramma

Op verschillende dagen zijn er activiteiten te beleven. Op zondag 15 oktober zijn de middeleeuwse kasteelbewoners in het kasteel met een speciaal programma voor kinderen tijdens de Middeleeuwse Ontmoetingen. Ga mee met een van de kinderrondleidingen of doe de workshop Maak je eigen wapenschild. Of maak een wandeling om de gracht met een gids die leuke weetjes over het eeuwenoude gebouw vertelt. Op 17 en 19 oktober kun je een kijkje nemen bij een middeleeuws schilderatelier en de kunstenaar aan het werk zien.

 

 

Goed om te weten

Openingstijden in de herfstvakantie zijn t/m zondag 22 oktober van 11.00-17.00 uur. Voor de meeste activiteiten is het noodzakelijk om vooraf een e-ticket te boeken via www.glk.nl/ammersoyen. De Speuren & Spelen tocht is verkrijgbaar bij de kassa of mee te boeken met het e-ticket. Horecagelegenheid Het Koetshuis op de voorburcht van het kasteel is alle dagen in de herfstvakantie geopend

Bekijk de locatie van Kasteel Ammersoyen

Op de kaart kun je precies zien waar kasteel Ammersoyen ligt. Plan direct je (fiets)route naar of rondom dit kasteel van Geldersch Landschap & Kasteelen (GLK).

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.