Platform voor hotelervaringen start prijzencircus en verdubbelt aantal boekingen

De Nederlandse scale-up ViaLuxury.com, een platform dat zorgt voor de optimale bezetting van vier- en vijfsterrenhotels, is een prijzencircus gestart om het aantal boekingen bij aangesloten hotels gericht te vergroten. Bezoekers die via ViaLuxury tijdens de actieperiode een overnachting boeken bij geselecteerde hotels maken kans op e-bikes, arrangementen of, als klap op de vuurpijl, een Tesla model 3. Afgelopen dinsdag zijn de eerste prijzen (twee e-bikes) uitgekeerd aan gasten van het Carlton President hotel in Utrecht, dat het aantal boekingen in de campagneperiode verdubbelde.

Ongeboekte hotelkamers

Een groot percentage van hotelkamers blijft ongeboekt. ViaLuxury is een tech-bedrijf dat vier- en vijfsterrenhotels in Europa helpt met een optimale bezetting van de kamers, door ongeboekte hotelkamers aan te bieden tegen een goede deal. Middels slimme technologie en data weet ViaLuxury als geen ander wat zijn bezoekers willen en past daar het aanbod op aan. “Ons platform is van de laatste AI-technologie voorzien om gepersonaliseerd in te spelen op de wensen van onze bezoekers. Maar wanneer het op actiemarketing aankomt, maken we onze boekers het meest blij met een traditionele boek & winactie.” aldus Jan Wegenaar, founder en CEO van ViaLuxury. “Dat zie je terug in de cijfers. Hotelpartners met wie we dit soort winacties opzetten zien het aantal boekingen via ons platform gemiddeld verdubbelen.”

 

 

Prijzencircus sluit af met een knaller

Tot eind dit jaar geeft ViaLuxury verschillende prijzen, waaronder e-bikes, luxe hotelarrangementen en hotelvouchers cadeau aan bezoekers die tijdens de actieperiode een verblijf bij deelnemende hotels boeken via het platform. Voor iedere deelnemende hotelpartner stemde ViaLuxury in samenspraak een actie af, toegespitst op de behoeften van het betreffende hotel. “Het verschil met een reguliere boekingswebsite, is het maatwerk dat we leveren om optimale bezetting te realiseren. Middels data weten we precies aan welke knoppen we moeten draaien om te sturen op bepaalde omzetniveaus. Dit kunnen we zelfs zo inrichten dat rustige periodes en aankomstdagen juist bijzonder goed gaan lopen.” aldus Wegenaar. De winacties worden aangeboden aan de ruim 1.2 miljoen hotelliefhebbers die ViaLuxury in België en Nederland bereikt. Als hekkensluiter van de campagne doet ViaLuxury, in samenwerking met Courtyard by Marriott en Hotels by Sheetz, een Tesla model 3 t.w.v. €50.000,- cadeau.

 

 

Carlton President Utrecht: “Zondagen in tijden niet zo volgeboekt”. De eerste actie als onderdeel van het prijzencircus is onlangs afgerond. In samenwerking met het Carlton President hotel in Utrecht namen afgelopen dinsdag 2 blije boekers van ViaLuxury een Piaggio e-bike t.w.v. €2.500,- in ontvangst. Linda Peels, Revenu & Reservations Manager bij het hotel: “Ik vind het een sport om onze hotelkamers zo optimaal mogelijk te verkopen. Onze samenwerking met ViaLuxury resulteert niet alleen in een zo goed mogelijke bezetting van onze kamers, maar ook in een goede spreiding van die boekingen. Door deze winactie zijn onze zondagen in tijden niet meer zo volgeboekt geweest als in het afgelopen seizoen.”

 

 

 

 

 

Comments are closed.