Ontdek Texas op 2 wielen

Een van de leukste manieren om de staat Texas te ontdekken is met stalen ros. De fietscultuur in deze staat groeit jaar na jaar en steeds meer reizigers en locals weten hun weg met de fiets te vinden. De fietscultuur is zo gegroeid door een combinatie van te veel verkeer en het gemak om daarom de fiets te pakken tot het feit dat een hoop steden pas afgelopen jaren fietspaden hebben aangelegd.

Van pittige trails door de natuur, zoals de IMBA Epic Trail in Big Bend Ranch State Park tot leuke fietstochten om de steden van de Lone Star State beter te leren kennen. Sportievelingen, avonturiers en citytrippers opgelet: Travel Texas neemt je mee op (road)trip met de fiets!

Mountainbiken door een van de staatsparken

De staatsparken van Texas zijn een van de mooiste en beste omgevingen om je mountainbike erbij te pakken. Van bergen beklimmen in de Franklin Mountains of in Big Bend Ranch State Park, tot naar beneden racen in de dichte bossen van Tyler State Park.

Big Bend Ranch State Park, gelegen in het hart van West-Texas, staat bekend om zijn indrukwekkende landschappen en buitengewone natuurlijke schoonheid. Wat dacht je van uitzichten op dramatische zandstenen kliffen, kristalhelder water of uitzicht op de Chihuahuan-woestijn. Het park verwelkomt fervente fietsers en avonturiers om de majestueuze omgeving te verkennen. Met meer dan 383 km aan speciale mountainbikepaden, variërend in moeilijkheidsgraad, is het park de ideale bestemming voor zowel beginnende als ervaren fietsers.

 

 

Ben je op zoek naar een iets kleiner avontuur en is ‘een beetje modder op de banden’ voldoende voor je? Geen probleem! Je vindt verschillende routes die zijn verdeeld per regio en moeilijkheidsgraad op de pagina van Texas Parks and Wildlife, zo plan je gemakkelijk je volgende fietsavontuur!

 

 


Geschiedenis, street art en verborgen juweeltjes in San Antonio

Wist je dat San Antonio een verbazingwekkende geschiedenis heeft met verhalen over de Alamo? Dit is een Spaanse koloniale kerk, welke tijdens de Texaanse Onafhankelijkheidsoorlog diende als Spaanse missie post en waar nu de strijders worden herdacht. De stad zit ook vol straatkunst en muurschilderingen, verborgen bars, restaurants en kunstgalerijen. Je loopt niet zomaar langs deze plekken, omdat de afstanden te groot zijn als je te voet gaat, maar dit alles ontdek je wel tijdens een e-bike-tour. Door op pad te gaan met een elektrische fiets heb je de tijd om veel van de verschillende wijken van San Antonio te ontdekken en de schoonheid van de vele street art te zien.

Ann en Roy Butler fietspad in Austin

Veel inwoners van Austin kennen de officiële naam van dit 24 km lange fietspad niet, de naam werd ooit gekozen om de voormalig burgemeester en zijn vrouw te eren – het pad staat in de stad beter bekend als het ‘Lady Bird Lake’ of als het ‘Town Lake’ fietspad. Dit mooie juweeltje loopt rond beide kanten van het meer, biedt uitzicht op de steeds groter wordende skyline van de stad, sluit aan op het bloeiende Downtown District van de stad en op het geliefde Barton Springs Pool, waar menig local en reiziger verkoeling zoekt in de hitte.

 

Dit zijn de hotspots van Texas

Download nu handige tips over Texas. Alleen vandaag gratis te downloaden!

"*" geeft vereiste velden aan

 

Het schaduwrijke pad (niet geheel onbelangrijk), kruist de Congress Avenue Bridge, de thuisbasis van de grootste populatie vleermuizen van het continent en het pad sluit aan op verschillende grotere fietsroutes door de stad en natuurrijke omgeving. Een must-do dus wanneer je Austin bezoekt!

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.