Dit zijn de leukste outdooractiviteiten in Ras Al Khaimah

Ras Al Khaimah, heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een trekpleister voor avonturiers van alle soorten. Van adrenalinejunkies op zoek naar extreme ervaringen tot natuurliefhebbers die hunkeren naar serene bergervaringen. Het natuuremiraat biedt een overvloed aan outdooractiviteiten in verschillende landschappen, van het strand en de zee tot de woestijn en de bergen. Ontdek de avonturen die deze bestemming in de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) te bieden heeft.

Bewonder zonsopkomst vanuit een luchtballon

Wakker worden was nog nooit zo leuk. Stap in een luchtballon van ActionFlight Balloon Experience en aanschouw de betoverende zonsopgang en de majestueuze woestijn vanuit de lucht. De kleurenpracht van de noordelijke emiraten verlicht de duinen van de woestijn roodachtig goud. Reizigers krijgen de kans om wilde dieren in hun natuurlijke habitat te spotten, zoals vossen, oryxen, kamelen en kuddes wilde ezels. De ballonvluchten voeren langs mangroven, woestijnen, wadi’s en zelfs naar het Hajar-gebergte, of langs de kust met prachtig zicht op Marjan Island en de Arabische Zee. Ongeacht de locatie beloven deze vluchten prachtige uitzichten.

Verken het Al Wadi Natuurreservaat

Wie de terracotta woestijn van Ras Al Khaimah wil ervaren, kan in het Al Wadi Natuurreservaat terecht bij het Ritz Carlton resort, dat privévilla’s met adembenemend uitzicht biedt. Hier kunnen gasten woestijntochten op kamelen maken, paardrijden bij Al Wadi Equestrian Center, privélessen boogschieten nemen en een roofvogelshow bijwonen. Bezoekers die decadent willen dineren onder de sterrenhemel kunnen terecht in Sonara Camp, een luxe diner- en entertainmentervaring midden in de schoonheid van de Al Wadi woestijn, met kuddes oryxen en gazellen als tafelgenoten.

Scheur door de wolken met ‘s werelds langste zipline

Adrenalinejunkies stappen aan boord van de meest epische attractie, die de Verenigde Arabische Emiraten te bieden heeft: de Jais Flight. De langste zipline ter wereld, gelegen bovenop het majestueuze Jebel Jais-gebergte, strekt zich uit over 2,83 kilometer, wat overeenkomt met meer dan 28 voetbalvelden. Zipliners zweven door de lucht op een hoogte van 1.680 meter boven de zeespiegel en bereiken snelheden van 120 tot 160 km/uur.

Wie liever de schilderachtige route neemt, moet de Jais Sky Tour proberen, die bestaat uit zes ziplines hoog boven de grote kliffen en ravijnen van Jebel Jais, verbonden door negen platforms en een 15 meter lange luchtbrug – de hoogste in zijn soort in de VAE.

Trotseer de langste rodelbaan in de VAE

Naast het Jais Adventure Centre bevindt zich een onvergetelijke attractie voor het hele gezin: de Jais Sledder, de langste rodelbaan in de VAE. Bezoekers kunnen met snelheden tot 40 km/u een adembenemende afdaling maken door Jebel Jais. Bezoekers dalen af langs de hellingen van de Hajar-berg, slingerend door spectaculair bergterrein. De rit duurt ongeveer 8 minuten en beslaat 1.840 opwindende meters aan haarspeldbochten en golvende draaikolken.

Kampeer bij Camp 1770, de hoogste camping in de VAE

Bezoekers die zich volledig willen onderdompelen in de bergervaring verblijven in Camp 1770 – het hoogst gelegen kamp in de VAE. Het kamp ligt 1.770 meter boven zeeniveau en biedt een prachtig panoramisch uitzicht op de Hajar-bergketen.

 

Dit zijn de hotspots van Ras Al Khaimah

Ontvang nu handige tips over Ras Al Khaimah. Alleen vandaag ontvang je deze gratis!

"*" geeft vereiste velden aan

 

Gasten beleven een traditionele bergervaring met heerlijke Emirati-maaltijden, bereid door lokale bergstammen. Het kamp wordt geëxploiteerd door Adventurati Outdoors en heeft het hele jaar door verschillende programma’s die inspelen op verschillende voorkeuren van gasten, waaronder een Wellness Camp. Dit is een bergervaring met yoga op de top, gesprekken rond het kampvuur, meditatie bij zonsondergang en nog veel meer. De grote favoriet is het avonturenprogramma van het kamp: de Summit Series. Dit programma is ontworpen om bergbeklimmers de opwindende ervaring te bieden van een nachtelijke beklimming van Jebel Jais op een hoogte van 1.934 meter, waarbij ze de uitdagende omstandigheden van vriestemperaturen tegemoet treden, vergelijkbaar met het beklimmen van iconische bergen zoals de Kilimanjaro.

 

 

Parasailing, kajakken, snorkelen en meer

Ras Al Khaimah heeft 64 km ongerepte stranden met azuurblauw water waar je allerlei sensationele watersportactiviteiten kunt beoefenen. Met een ruime keuze aan accommodatie, van ultraluxe strandresorts tot gezinsvriendelijke glamping en betaalbare hotels – Ras Al Khaimah biedt haar bezoekers de beste gastvrijheid. Alle strandresorts bieden waterpret met een indrukwekkend aanbod aan activiteiten, waaronder parasailing, jetskiën, waterskiën en wakeboarden, waar het hele gezin van kan genieten.

 

 

Ontdek de geheimen van de zee in de enige overgebleven parelkwekerij in de VAE

Duik in de fascinerende wereld van de parelkweek voor een unieke culturele en educatieve ervaring. De farm werd in 2005 opgericht door Abdulla Al Suwaidi met als doel de erfenis van de familie Al Suwaidi te bewaren en de trotse traditie van het land rond parelduiken nieuw leven in te blazen. Gelegen aan de voet van de uitgestrekte Al Hajar bergketen in het noordelijke district Al Rams, begint de rondleiding door de farm met bezoekers die aan boord gaan van een traditionele parelboot voor een rustige tocht door de groene mangroves naar de drijvende parelboerderij. Bezoekers leren over de historie van parelvisserij, krijgen inzicht in het leven van parelduikers, parelkweek en het oogstproces en krijgen de kans om hun eigen oester te openen en te controleren op parels.

Meer informatie: https://visitrasalkhaimah.com

 

 

 

 

 

Comments are closed.