Vier het 50e jubileum van hiphop in geboorteplaats New York City

Hiphop is meer dan een muziekgenre. Het is van oorsprong een subcultuur, waarvan muziek en dans belangrijke onderdelen zijn. De wortels liggen in de wereldstad New York. Specifieker in the Bronx waar op 1520 Sedgwick Avenue op 11 augustus 1973, een feest werd georganiseerd door DJ Kool Herc.

Om het 50e jubileum van hiphop te vieren, lanceert NYC Tourism in samenwerking met Mass Appeal, het entertainmentbedrijf achter Hip Hop 50, een speciale hub voor hiphop-content. Duik in de geschiedenis van deze wereldwijde beweging, ontdek de beste feestjes en tentoonstellingen in de stad en zie de grootste hiphop artiesten live.

Exclusieve hiphop content

De hub bevat een interactieve kaart van hiphop ervaringen in de vijf stadsdelen, exclusieve interviews en Q&A’s met lokale hiphopliefhebbers, gidsen voor hiphopcultuur en een overzicht van herdenkingsevenementen en culturele tentoonstellingen in heel NYC. De interactieve kaart dient als gids voor bezoekers om een ontdekkingstocht door de geschiedenis van hiphop te plannen op locaties in alle vijf de stadsdelen. Daarnaast bevat de hub ook exclusieve interviews met Ralph McDaniels, bedenker van de Video Music Box, Rocky Bucano, oprichter van het Universal Hip Hop Museum (dat volgens planning in 2025 opengaat) en Debra Harris, oprichter van Hush Hip Hop Tours. Hieronder een greep uit het feestelijke hiphop aanbod in New York City.

Sky’s the Limit in the County of Kings | Dumbo, Brooklyn

Tijdens een wandeling door Dumbo is dit beeld niet te missen. Het 25 meter hoge beeld staat t/m 31 oktober 2023 vlakbij de ingang van de Brooklyn Bridge. Het is een beeld van Sherwin Banfield dat is opgedragen aan de in Brooklyn geboren hiphop-titaan Christopher Wallace, alias The Notorious B.I.G. Het viert het leven, de kunst en de nalatenschap van de overleden rapper en werd in 2022 opgericht ter gelegenheid van de 25e gedenkdag van Biggie’s dood.

 

Dit zijn de leukste hotspots in New York City

Download nu een handige reisgids over New York City. Alleen vandaag gratis te downloaden!

 

Harlem Festival of Culture | Randall’s Island, Manhattan

Van 28-30 juli kon je het driedaagse Harlem Festival bezoeken op Randall’s Island, Manhattan. Hier genoot je van concerten, diners, discussies en filmvertoningen op locaties in Harlem en in heel Manhattan. Onder andere Bell Biv DeVoe, Cam’ron, Doug E. Fresh, Teyana Taylor, Wyclef Jean met Fat Joe en Remy Ma traden live op tijdens dit festival.

 

 

Hip Hop Til Infinity in Hall des Lumières | Lower Manhattan

De indrukwekkende Hall des Lumières staat deze zomer in het teken van hiphop. Tot en met 17 september 2023 kunnen bezoekers hier terecht voor een tentoonstelling van de legendarische geschiedenis van hiphop, inclusief verschillende tijdperken en regio’s. De tentoonstelling is een coproductie van het wereldwijde entertainmentbedrijf Mass Appeal en de hybride creatieve studio SUPERBIEN en brengt 50 jaar hiphop tot leven.

“Birth of a Culture: The 4 Elements Block Party” | The Bronx

De legendarische Grandmaster Flash, een van de grondleggers van hiphop, nam een aantal vrienden en mede-pioniers van de cultuur mee naar Crotona Park op 4 augustus tijdens een blockparty op de plek waar het allemaal begon. Grandmaster Flash is een pionier van de hiphop en hij is al sinds de jaren 1970 van grote invloed op de industrie.

 

 

Rock the Bells in het Forest Hills Stadion | Queens

Rock the Bells, het wereldwijde platform dat zich toelegt op het naar een hoger niveau tillen van de hiphopcultuur, vierde Hip-Hop 50 in het Forest Hill Stadium op 5 augustus. Ter ere van het 100-jarig bestaan werden onder meer hiphop grootheden als oprichter LL Cool J, Salt-N-Pepa, Ludacris, Queen Latifa en meer uitgenodigd.

New York City Wine & Food Festival The Cookout | Manhattan

Sluit de viering van het 50e jubileum op smakelijke wijze af tijdens een cookout. Het festival wordt georganiseerd door James Beard Award-winnende chef-kok JJ Johnson en Rev Run. Chef-koks uit New York presenteren hun eigen gerechten, waaronder chef-kok Johnson die het record probeert te breken voor de grootste hoeveelheid joloff – een West-Afrikaans rijstgerecht – dat in één keer wordt bereid. Geniet van dit culinaire spektakel met optredens van DJ Cassidy en Rev Run met MC Angela Yee.

 

 

 

 

 

Comments are closed.