Eet je een weg door Philadelphia

Philadelphia is dit jaar door USA Today uitgeroepen tot de Most Walkable City in de Verenigde Staten. De stad is lopend zeer goed toegankelijk en wij vinden het ook de allerleukste manier om de stad te ontdekken.

Wandelen maakt hongerig

Wandelen maakt hongerig, dus delen we graag een aantal nieuwe en interessante restaurants die gerund worden door award-winnende chefs. Zin in een snelle hap? Philadelphians zijn gek op sandwiches, dus ook hiervoor hebben we de beste tips.

 

Lees ook dit artikel: 24 uur in Philadelphia met Harmke

 

Nieuwe hotspots in Philly

Als je op zoek bent naar een fijn plekje om je dag te beginnen, ga dan naar Bower Café. Je vindt er gebak, broodjes en lokaal gemaakte koffie van La Colombe. Wat ooit begon als een pop-up met gefrituurde kip is uitgegroeid tot een volwaardig restaurant met de naam Redcrest Kitchen in Queen Village. Dit nieuwe eetcafé biedt een scala aan deelbare gerechten en heeft daarnaast overheerlijke pasta’s, gerookte short-ribs en zalm op het nieuwe en verbeterde menu. Op zoek naar een interessante plek voor het diner? Op Rittenhouse Square wordt bij Kura Sushi geserveerd vanaf een lopende band, waardoor je volop keuze hebt en tijdens het eten alvast kunt kijken wat je de ronde erna wil proeven. Voor wie niet van sushi houdt staan ramen en dumplings ook op het menu. Eveneens op Rittenhouse Square vind je Luna BYOB. Het is een van de nieuwste BYOB’s in de stad en je eet er heerlijke zelfgemaakte pasta’s, waaronder fettuccini met inktvisinkt of voorgerechten als kreeftrisotto.

 

 

Voor wie punten wil scoren tijdens een date night is Pearl & Mary Oyster Bar de perfecte plek. Hier vind je de beste zeevruchten in Center City. Je kunt je keuze maken uit de zeevruchtenbar, eet er voorgerechten als fish and chips en er is een signature cocktail menu om de ervaring compleet te maken. Een nieuwe vestiging van het nationaal geprezen Kalaya is te vinden in de trendy wijk Fishtown. Onder leiding van award-winnend chef-kok Chutatip “Nok” Suntaranon serveert dit Thaise restaurant een uitgebreid menu van dumplings, curry en roerbakgerechten. Een perfect pairing maak je met een biertje, cocktail of glas wijn van het barmenu.

Couple walking by murals on Front Street in Fishtown

Tijdloze klassiekers

Reading Terminal Market wordt consequent beschouwd als een van de beste boerenmarkten in Amerika en is een must-visit tijdens een reis naar Philadelphia. Deze 130 jaar oude markt is de thuisbasis van meer dan 80 handelaren die verse producten, brood, vlees en vis verkopen en is een van de grootste en oudste openbare markten in de VS.

McGillin’s Olde Ale House is de oudste taverne van de stad. Al sinds 1860 worden er drankjes en klassieke pubgerechten geserveerd. Deze lokale favoriet is ook een populaire plek om de sportteams van Philly aan te moedigen. Parc is een van de vele Starr restaurants – een van de grootste restaurantketens in de VS onder leiding van Stephen Starr – in de stad. Deze Parijse brasserie in de wijk Rittenhouse Square is de afgelopen jaren zelfs opgenomen als een van de 100 meest scenic restaurants in Amerika door OpenTable.

Philadelphians en hun sandwiches

De Philadelphia cheesesteak is een must-eat als je in de stad bent. Er zijn diverse plekken die je dit overheerlijke meesterwerk serveren, maar de beroemdste zijn toch wel Pat’s King of Steaks en Geno’s Steaks. Deze oude rivalen strijden al tientallen jaren aan de overkant van de straat om wie de beste cheesesteak van de stad kan serveren.

Een andere sandwich die veel aandacht heeft gekregen, is de sandwich met geroosterd varkensvlees van DiNic’s in Reading Terminal Market. De combinatie van varkensvlees, broccoli en scherpe provolone werd ooit uitgeroepen tot Best Sandwich in America door the Travel Channel. De hoagie is een andere lokale favoriet. Hoagies zijn sandwiches boordevol Italiaanse vleeswaren, gegarneerd met sla, tomaat, ui, paprika, oregano, kaas en dressing. Je vindt ze bij delicatessenwinkels en broodjeszaken waaronder Campo’s en Antonio’s.

 

De leukste hotspots in Philadelphia in een gratis reisgids

Je kunt meer handige Philadelphia tips en bezienswaardigheden via e-mail ontvangen. Ook doen we er gratis een Philadelphia plattegrond bij.

 

"*" geeft vereiste velden aan

 

Niet echt een sandwich, maar wel een favoriet: pretzels! Ze worden elke dag vers gebakken op plekken zoals de Philly Pretzel Factory. Het zachte deegwaar dat op iedere hoek van de straat te vinden is, is het ultieme troostvoer voor Philadelphians. Een verrassende wending is de combinatie met water ice. Deze koele, verfrissende traktatie is een gladde mix van ijs, vruchtensap en vers fruit. Weet je niet zeker waar je deze bijzonder combinatie voor het eerst moet proeven? Begin met John’s Water Ice in South Philadelphia, een lokale favoriet sinds 1945.

 

 

 

 

 

Comments are closed.