Ontmoet echte indianen in Zwolle

Op 30 september krijgt Tioga Tours bijzonder bezoek; meerdere indianen reizen vanuit Amerika af naar Zwolle. Ze geven traditionele dansdemonstraties in prachtige kleding en vertellen over hun cultuur, geschiedenis, werk en leven.

Tioga Tours organiseert samen met NANAI, Nederlandse Actiegroep Noord-Amerikaanse Indianen, deze unieke dag die in het teken staat van indianen en hun gebruiken en tradities. ‘We zijn vereerd dat de indiaanse delegatie vanuit Amerika afreist naar Zwolle, om onze bezoekers traditionele dansen te laten zien en te vertellen over hun leven en toekomst,’ aldus Paul Backer, directeur van Tioga Tours.

 

 

Een van de dansers is Kevin Connywerdy, een Native American-artiest van de Comanche en Kiowa Nations. Hij behoort als ‘Fancy War Dancer’ tot de wereldklasse en leerde de kunst van zijn voorouders. Hij danst op 30 september de kleurrijke en energieke Men’s Fancy Dance. In deze dans die veel kracht en uithoudingsvermogen vergt, maakt de danser een pose of stopt hij bij elk einde van de beat.

De andere indiaanse danser is Angelyn Connywerdy, zij is Kiowa, Comanche en Caddo. Ze danst al haar hele leven en heeft met verschillende tribal-ceremonies meegedaan. Op dit moment is Angelyn prinses van de Metro Caddo Cultural Club, dit is een belangrijke titel. Ze voert de meest energieke en atletische dans voor vrouwen op: Women’s Fancy Shawl, een gracieuze dans waarin de shawl centraal staat. Op 30 september zie je de dansers live in actie. De optredens duren ongeveer een half uur.

Daarnaast vertelt Marcella Gilbert in een presentatie over de situatie van het indianenvolk Lakota nu en in de toekomst. Ze is de dochter van Madonna Thunderhawk, die aanwezig was bij de bezetting van Wounded Knee in 1973. De bezetting was een protest tegen onder meer de onderdrukking van inheemse rechten en de verslechterende levensomstandigheden. Hier vertelt Marcella bevlogen over.

 

 

Als je geïnteresseerd bent in rondreizen in Amerika & Canada, kom dan ook zeker langs. Er zijn presentaties over Zuidwest-Amerika, Oost-Amerika, Oost-Canada en West-Canada. Camperliefhebbers nemen een kijkje in 2 grote Amerikaanse/Canadese campers. Deelnemen is gratis, meld je wel even aan via de site van Tioga Tours. Al meer dan vijfentwintig jaar is Tioga Tours gespecialiseerd in reizen naar Amerika en Canada. Bij hen kunnen bezoekers terecht voor een volledig verzorgde en op maat gemaakte reis, denk hierbij aan camperreizen, autoreizen, treinreizen en cruises. Een team van enthousiaste reisadviseurs zorgt ervoor dat de reis helemaal op de persoonlijke wensen is afgestemd.

 

 

 

 

 

Comments are closed.