Mecklenburg-Vorpommern heeft nieuwe gravelbikeroutes en een nieuw fietshotel

Fietsparadijs Mecklenburg-Vorpommern introduceert 16 avontuurlijke gravelbikeroutes inclusief een Gravel Weekender voor 2024. Voor wie zin heeft in een offroad fietsvakantie en het Noord-Duitse land van de 1000 meren, 1.900 km kustlengte en talrijke natuurparken en van een andere kant wil leren kennen. Uitdagend wordt afgewisseld met klassieke routes zoals Berlijn-Kopenhagen en de Velo Classico waarbij de Bett+Bike hotels nooit ver weg zijn.

Offroad door Mecklenburgs landschap

Gravelbiken blijft onverminderd populair en Mecklenburg-Vorpommern is het land bij uitstek om offroad de natuur in te duiken over onverharde maar officieel hiervoor aangewezen paden. Zo zijn daar routes door het Feldberger merengebied en door de bossen bij Neustrelitz. Tezamen plaveien de paden de weg voor 1.000 kilometers offroad fietsplezier met natuurbelevenissen bij zwemmers en in uitgestrekte bossen. De meeste routes starten bij treinstations voor een milieuvriendelijke fietsreis. In lijn met de gravelbike focus staat in 2024 de eerste Gravel Weekender in het Mecklenburgse merengebied gepland. Met gravelbiken, een fijne mix van kamperen, kampvuren maken, workshops, lezingen, barbecues en side-events.

Seepromenade Krakow

 

 

Fietshotel bij Schloss Schwerin

Recent opende „Zweirad Hotel Lenné“ de deuren, een exclusief fietshotel vlakbij Schloss Schwerin. Naast aangename kamers, een Spa en een goed restaurant, biedt het hotel verhuur van e-bikes, een fietswerkplaats en parkeerplaatsen voor fietsen. Ook huisdieren zijn welkom!

 

 

Vintage fietsen met de Velo Classico

Wie het gravelbiken laat voor wat het is en het fietsland in alle rust wil ontdekken, stapt op de pedalen voor de achtste editie van de Velo Classico van 8 tot 10 september 2023 in Rumpshagen. Voor een weekend fietsen in vintage style, met klassieke racefietsen en gehuld in retrofietskleding, dwars door het hart van Mecklenburgse merengebied. Je kiest uit ​​vier routes tussen de 30 en 110 kilometer, die leiden langs typisch Mecklenburgse dorpen, oude landhuizen en stille meren waar vogels zich thuis voelen.

Koersen tussen Kopenhagen en Berlijn

Voor een uitgebreide kennismaking met Mecklenburg-Vorpommern is er de langeafstandsroute Berlijn-Kopenhagen die bijna 260 kilometer door de deelstaat meandert. De 680 kilomter lange route verbindt twee hippe Europese steden en mixt natuur, cultuur en historie. Langs Mecklenburgse weides, meren, musea zoals het Schliemann Museum in Ankershagen en prachtige stranden in onder meer badplaats Warnemünde aan de Oostzeekust. De ongeveer 50 “Bett+Bike”-locaties ​​langs de route zijn de ideale uitvalsbasis na een dag flink doortrappen.

 

Ontvang gratis leuke Duitsland activiteiten

Je kunt meer handige Duitsland tips en bezienswaardigheden via e-mail ontvangen. Ook doen we er gratis een Duitsland plattegrond bij.

 

"*" geeft vereiste velden aan

 

Mecklenburg-Vorpommern nodigt uit voor een fietsvakantie dichtbij. De deelstaat ligt op zo’n 700 km afstand vanaf Nederland en is uitstekend te bereiken per auto of met de trein. De duizenden fietskilometers die de deelstaat telt, zijn verdeeld over 9 langeafstandsroutes, van 335 km tot 695 km lengte, 21 rondritten en enkele korte themaroutes. Voor een paar dagen tot enkele weken op de pedalen als je kiest voor de complete, eerdergenoemde Berlijn-Kopenhagen route (680 km), de Mecklenburger merenroute (645 km) of de Ostseeküstenradweg (695 km). In de fietsportal zijn uitgebreide tips en routes voor een gevarieerde fietsvakantie te vinden. In Mecklenburg-Vorpommern zijn overal fietsverhuurders en fietswinkels te vinden. Hotels, pensions, campings en restaurants zijn helemaal ingesteld op fietsers.

 

 

 

 

 

Comments are closed.