Bezoek de thermische baden in de Algarve

De rust, zon en mooie natuur van de Algarve doen je gezondheid natuurlijk altíjd goed. Maar er is meer waardoor je juist deze regio wil bezoeken. De Algarve beschikt namelijk over thermische bronnen met water dat wordt gebruikt voor talloze schoonheids- en gezondheidsbehandelingen. In kuuroord Monchique kun je makkelijk een complete spavakantie doorbrengen. Ontspan, ervaar het helende water en kom als herboren terug.

Romeinen

In de groene bergen van de Algarve wisten de Romeinen Monchique al te vinden. Hier gingen ze heen om te baden, te genieten en hun lichamen te laten herstellen met behulp van het thermale water, dat hier ‘zomaar’ uit de grond komt. En eigenlijk is er de afgelopen duizend jaar niets veranderd. Onder de beboste hellingen in het westen van de Algarve bevindt zich bronwater met unieke mineralen, waardoor het – volgens velen – een helende werking heeft. Het wordt gebruikt voor de behandeling van onder andere luchtweg-, spier- en botaandoeningen, maar ook bij tal van schoonheidsbehandelingen.

Monchique in Portugal

 

 

Caldas de Monchique Spa Resort

Ten zuiden van het prachtige bergdorp Monchique, ligt het enige thermale kuuroord van de Algarve: Caldas de Monchique. Hier zijn de bronnen waar het allemaal om gaat en dit is de plek waar je de helende werking zelf kunt ervaren. Ga naar het enorme Villa Termal Spa Resort (monchiquetermalresort.com) voor vrijwel alle denkbare behandelingen, uiteraard allemaal met een water- of stoomelement. Er zijn in de spa’s verschillende binnen- en buitenbaden, sauna’s, je kunt massages en modderpakkingen krijgen, en gespecialiseerde behandelingen met het reinste bronwater. Of neem simpelweg een duik in één van de heerlijke natuurlijke bronnen. Je kunt als bezoeker een spadag boeken, maar om een complete kuurvakantie te beleven kun je ook je verblijf in het prachtige Pure Monchique Hotel boeken.

Caldas de Monchique

 

 

Caldas de Monchique in Portugal

Gratis bronwater tappen

Of je nu komt voor het heilzame water of niet, de omgeving van Monchique alleen al doet iedereen goed. Je bent hier in een oase van rust en de koelte van de heuvels is een aangename afwisseling op de warmte van de stranden. Het is een fantastische plek om te wandelen door de heuvels, langs eeuwenoude (kurk)bomen, kristalheldere rivieren, beekjes, moestuinen en fruitgaarden. De witte huisjes die je af en toe tegenkomt, vormen een mooi contrast in het groen. Krijg je onderweg dorst? Houd gewoon je fles in het kabbelende water en drink je gezond- en schoonheid tegemoet. Een heel bijzondere plek is de Fonte dos Amores. Wie drinkt van deze liefdesfontein zal het óók nog eens voor de wind gaan op liefdesgebied. Sla voor je wandeling wat lekkers in het dorp in en geniet van een picknick aan één van de stenen tafels, midden in de natuur.

 

Dit zijn de leukste hotspots in Portugal

Je kunt meer handige Portugal tips en bezienswaardigheden via e-mail ontvangen. Ook doen we er gratis een Portugal plattegrond bij.

 

"*" geeft vereiste velden aan

 

Caldas de Monchique

Thalassotherapie

Wie de bergen verlaat en de zee opzoekt, komt terecht in een heel andere wellnesswereld: die van de thalassotherapie. Niet zo vreemd met zoveel zee in de buurt, dat de Algarve een voorloper is op dit gebied. Het zoute zeewater, maar ook algen, sponzen, koraal en anemonen worden gebruikt in verschillende schoonheids- en gezondheidsbehandelingen, maar ook bij de behandeling van huidaandoeningen. De zee werkt ontspannend en veel mensen zijn overtuigd van de therapeutische en helende werking ervan. In diverse hotels met gespecialiseerde spa’s kun je thalassotherapie volgen in heel veel varianten. Aanraders zijn het Vilalara Thalassa Resort in Porches en het Santa Eulália Resort & Spa in Albufeira.

Ontspannen aan de kuststreek

Verblijf je niet in kuuroord Monchique, maar aan de kuststreek? Ook dan kun je een kuurvakantie in de Algarve beleven. Longevity Alvor Health & Wellness hotel biedt diverse programma’s die voor momenten van pure ontspanning zorgen. Verder naar het oosten vind je Solar Alvura Health, waarbij het weelderige landschap met olijf- en sinaasappelbomen je helpen ontspannen, resetten en inspiratie brengen.

 

 

 

 

 

Comments are closed.