Ervaar de geneeskrachtige werking van de wateren van Slovenië

Slovenië staat bekend om haar ongerepte natuur. Onderdeel daarvan zijn de vele thermale waterbronnen. Slovenië heeft een werkelijk magische waterwereld met bronnen van kristalhelder mineraalwater tot geneeskrachtige warmwaterbronnen. De spa-tradities in Slovenië gaan ver terug in de tijd, zelfs zo ver dat de Romeinen en Oostenrijkse keizers hier al gebruik van maakten. Eeuwenoude tradities, een natuurrijke omgeving en moderne medische kennis, maken de Sloveense wellness centra tot een van de beste van Europa.

Veel van het Sloveense water komt uit diepliggende bronnen en bevat daardoor een unieke combinatie aan mineralen. Door de druk van de aarde en de temperatuur zijn er namelijk stukken rots opgelost in het water. Ook zijn deze wateren ooit verbonden geweest met een oude zee die de Pannonische vlakten in Oost- en Midden-Europa in beslag nam. De samenstelling en werking van deze wateren zijn grondig onderzocht en het is wetenschappelijk bewezen dat het water, in combinatie met het gunstige Sloveense klimaat en andere natuurlijke helende factoren, een positieve werking heeft op lichaam en geest. Het is zelfs zo dat het mineraalwater in Slovenië de hoogste concentratie magnesium ter wereld bevat. Ook de modder en pekel (de zogeheten acqua madre) afkomstig uit de zoutpannen naast de Adriatische Zee, hebben een gunstig effect op het immuunsysteem.

 

 

Geniet van de weelderige gezondheids- en wellness centra

Tijdens een trip naar Slovenië is het dan ook aan te raden om een spa te bezoeken, helemaal omdat het zo in de tradities van de bevolking zit. Het leuke aan Slovenië is dat deze wellness centra zich niet op één plek bevinden maar dat er door het hele land geneeskrachtige bronnen te vinden zijn. Verspreid van de Pannonische vlakten in het oosten van het land tot helemaal aan de zonnige Adriatische kust, biedt Slovenië een breed scala aan verschillende wellness momenten. Bijzonder is bijvoorbeeld het zwarte thermale water in Moravske Toplice, in het oosten van het land. In het centrale deel van Slovenië hebben natuurlijke kuuroorden de langste traditie. Bijna elke bron van thermaal- en mineraalwater heeft een spannende legende. Zo wordt er beweerd dat de bron van Roitschocrene is ontdekt door een paard, Pegasus, die zo hard met zijn hoef op de grond sloeg, dat het water uit de grond spoot. Zo is dit paard het symbool geworden van het Rogaška-mineraalwater, Donat Mg, dat bekendstaat als het water met het hoogste magnesiumgehalte ter wereld. Een andere bron, Radenci, zou het officiële mineraalwater zijn geweest van het Weense keizerlijke hof.

Deze wellnesscentra zijn een aanrader

De Sloveense kuuroorden staan ​​bekend om hun uitgebreide selectie behandelingen die thermaal- en mineraalwater combineren met andere, natuurlijke geneeskrachtige bronnen uit de lokale omgeving. Deze wellnesscentra zijn favoriet:

Talaso Strunjan Spa&Hotels

Dit gerenommeerde Sloveense kuuroord en therapeutisch thalasso centrum ligt aan de Sloveense kust, in een beschermd natuurgebied. Met meer dan 2.300 zonuren per jaar zijn zee- en zonaanbidders hier aan het juiste adres. Overal kan men genieten van het warme zeewater, zowel aan het strand als in de binnenzwembaden van het wellnesscentrum. Ook voor de behandelingen wordt het heilzame zeewater gebruikt. Talaso Strunjan biedt meerdaagse ‘anti-stress & gezond leven’ pakketten aan of een Thalasso Detox. De heilzame werking van modder, zout, het zonnige klimaat en het Middellandse Zeewater, zorgen voor een ontspannen getaway.

 

 

Dobrna Thermal Spa

De oude Kelten en Romeinen kenden het warme bronwater in Dobrna al. Het water werd toen al gebruikt voor gezondheidsdoeleinden. Daarmee is Terme Dobrna de langst werkende Sloveense thermale spa, met meer dan honderden jaren aan traditie. Het water uit de warmwaterbronnen van Dobrna wordt gebruikt voor diverse medische doeleinden om ziekten te behandelen. Daarnaast ook om het lichaam te versterken en de fysieke en mentale fitheid te verbeteren. Deze spa staat dan ook over de hele wereld bekend om haar helende effecten en gezondheidsvoordelen. Het schijnt zelfs dat Maria Theresa en Louis Bonaparte (broer van Napoleon I) hier zijn geweest. Vanwege de historische achtergrond en de architectuur is Dobrna Thermal Spa beschermd erfgoed.

Olimia Thermal Spa

Olimia Thermal Spa ligt in het kleine stadje Podcetrtek, omringd door ongerepte natuur. Een wereld waar natuur en architectuur samenkomen. Niet voor niets heeft deze spa meerdere prijzen gewonnen. Het complex lijkt net uit een sprookje te komen met metershoge ramen en futuristische constructies. Daarnaast beschikt de spa over het grootste saunacomplex in Slovenië en kan men hier kiezen uit meer dan 30 soorten massages van over de hele wereld. Er worden ook gezichtsbehandelingen gegeven en romantische behandelingen voor twee. Voor de zwembaden en het drinkwater wordt het thermale water gebruikt dat diep uit het hart van natuurreservaat Kozjansko & Obsotelje komt. Het zwembadwater wordt iedere dag ververst. Deze spa heeft zelfs een aparte locatie voor families met kinderen.

 

 

 

Dit zijn de hotspots van Tsjechië

Ontvang nu handige tips over Tsjechië. Alleen vandaag ontvang je deze gratis!

"*" geeft vereiste velden aan

 

 

Comments are closed.