Plezier voor het hele gezin langs de Franse Atlantische Kust

Met zijn goudgele stranden, levendige steden, ongerepte natuur, eindeloze fietspaden en heerlijk eten is de Atlantische Kust Frankrijk de ideale plek voor een onvergetelijke vakantie met het hele gezin. Van zeilen in het department Loire-Atlantique tot kajakken in het regionale natuurpark
Landes de Gascogne en de onderwaterwereld bekijken in Biarritz. Zes inspiraties voor de mooiste tijd van het jaar.

Gooi de trossen los

Pornic, de pittoreske badplaats in het departement Loire-Atlantique, biedt een mix aan avontuur, cultuur en ontspanning. Gezinnen zullen betoverd worden door de 45 kilometer lange kustlijn met prachtige zandstranden en ongerepte baaien. Voor een avontuur op het water ga je aan boord van de Kaïdoz 31 zeilboot. In de tien meter lange zeilboot met open kuip kunnen zelfs de allerkleinsten de meest belangrijkste kneepjes van de zeilsport leren, proberen te sturen en onder deskundige begeleiding de golven van de Atlantische Oceaan trotseren. www.pornic.com

Schelpdieren zoeken op het eiland Noirmoutier

140 kilometer fijne zandstranden, 250 kilometer beschermde kustlijn en 18 badplaatsen met een onweerstaanbare charme: dat is de Vendée! De kustlijn is ook verrijkt met twee eilanden: Île d’Yeu en Île de Noirmoutier. Hier is het motto: rubberlaarzen aan en schepnet bij de hand! De stranden van Noirmoutier zijn perfect om schelpen te zoeken. Kinderen vullen hun emmers met krabbetjes terwijl de volwassenen op zoek gaan naar mosselen en garnalen. De beste plekken om ze te vinden: het Plage des Dames, Le Vieil, de Pointe de la Loire en de Passage du Gois! www.ile-noirmoutier.com

Een oceaan van geschiedenis in Rochefort

Rochefort in het departement Charente-Maritime staat bekend als een stad van kunst en geschiedenis. De stad aan de Charente heeft ook een schat aan musea waar gezinnen het rijke maritieme verleden van de regio kunnen ontdekken. Een must voor alle vakantiegangers: het Arsenal des Mers. Hier kunnen bezoekers ontdekken hoe het leven van een zeeman, kapitein, ontdekkingsreiziger of ingenieur eruitzag. 2023 heeft ook een nieuwe attractie: “La Fabrique de l’Arsenal” belooft een reis door de wereld van de scheepsbouw. Hier worden niet alleen de grote geheimen van de zeevaart onthuld, maar worden ook de mensen erachter en de verschillende beroepen in het zonnetje gezet.

 

 

Kajakken door de ‘kleine Amazone’

Een catamaran, zeilboot, speedboot of kano. De leukste manier om het Bassin van d’Archachon te ontdekken is vanaf het water. Stap aan boord en verken de prachtige oesterbanken en aanschouw de typische cabanes tchanquées, de paalhutten van de oesterkwekers vanaf het dek. Avonturiers stappen in een kano en doorkruisen de “kleine Amazone” van Frankrijk, zoals de rivier de Leyre ook wel wordt genoemd. De rivier stroomt over een lengte van meer dan 100 kilometer van het regionale natuurpark Landes de Gascogne naar het Bassin d’Arcachon, waar hij in een prachtige delta uitmondt in de baai.

 

De leukste hotspots in Frankrijk in een gratis reisgids

Je kunt meer handige Frankrijk tips en bezienswaardigheden via e-mail ontvangen. Ook doen we er gratis een Frankrijk plattegrond bij.

 

 

Een bos voor ontdekkingsreizigers

Van geurige dennenbossen tot ziltige zeelucht. In Les Landes komen uitgestrekte zandstranden samen met schaduwrijke bossen die zich eindeloos uit lijken te strekken. Surfers trotseren de golven van de Atlantische Oceaan in Hossegor, Seignosse of Capbreton. In het binnenland daarentegen is het tempo rustiger en iets minder wild – ideaal voor een uitstapje met het gezin! In Labenne neemt Izi Rider gezinnen mee door de nabijgelegen dennenbossen. Maar ook hier wordt de funfactor niet verwaarloosd: naast een rit op een elektrisch cross-skateboard (vanaf zes jaar) kunnen er ook e-scooters (vanaf twaalf jaar) gehuurd worden.

 

 

Voor elk wat wils in Baskenland

De surfmetropool Biarritz heeft geen gebrek aan activiteiten op het water, maar ook onder water is het een en al verrassing. Het Aquarium van Biarritz huisvest meer dan 5.000 vissen en levende organismen. Een “reis” langs de Golfstroom onthult de onderwaterwereld van de Golf van Biskaje tot de Caraïben en de Indische Oceaan. Een bezoek aan het “Terrasse des Phoques” is ook de moeite waard, want vanaf hier reikt het uitzicht bij mooi weer tot aan de Rocher de la Vierge, over de Baskische kust tot aan de toppen van de Pyreneeën.

Hendaye, de meest zuidelijke stad aan de Franse Atlantische kust, herbergt ook het Château Observatoire Abbadia, een uitzonderlijke plek die getuigt van het talent van de wetenschapper en ontdekkingsreiziger Antoine d’Abbadie. Het kasteel is open voor het publiek en is onder andere bereikbaar via een panoramisch kustpad.

 

 

 

 

 

Comments are closed.