Ras Al Khaimah zet zichzelf op de kaart als toonaangevende sportbestemming met het WMF World Cup 2023

Bereid je voor op een sportief spektakel, want op 26 oktober 2023 geeft Ras Al Khaimah, het emiraat dat bekendstaat om zijn ongeëvenaarde gastvrijheid en verrassende landschappen, het startsein voor de WMF World Cup 2023 (minivoetbal). Dit grootschalige evenement zet RAK nadrukkelijk op de kaart als toonaangevende sportbestemming.

vlnr: Filip Juda, Raki Phillips, Ashraf Ben Salha, Peter Kralik

vlnr: Filip Juda, Raki Phillips, Ashraf Ben Salha, Peter Kralik

Met als thema “Home For Everyday Legends” zal de 2023 World Cup de vaardigheden en passie voor minivoetbal van over de hele wereld laten zien, gecombineerd met de historische en culturele aspecten van Ras Al Khaimah.

Ras Al Khaimah wordt gezien als liefhebber van alle sporten

Ras Al Khaimah heeft vorig jaar de titel van gastheer voor het WMF World Cup 2023 binnengehaald, waarbij het concurrenten als Manila en Boedapest wist te overtreffen. Het emiraat verwacht duizenden toeschouwers te verwelkomen tijdens dit evenement, dat eens te meer de reputatie van de bestemming als ideale locatie voor internationale sportevenementen bevestigt. Als gastheer van een groeiend aantal opmerkelijke sportevenementen, waaronder de wereldberoemde RAK Halve Marathon, de snelste halve marathon ter wereld, de gerenommeerde UAE Tour wielerwedstrijd en het prestigieuze DP World Tour (internationale golfwedstrijden), heeft Ras Al Khaimah bewezen een buitengewone bestemming te zijn voor topsport.

Naast de aanzienlijke toeristische en economische voordelen die het organiseren van de WMF World Cup 2023 met zich meebrengt, gelooft de autoriteit dat het toernooi als springplank zal dienen voor de promotie van minivoetbal in de VAE en daarbuiten. Inwoners en bezoekers worden aangemoedigd om de sport te beoefenen, wat in lijn is met de doelstellingen van het emiraat om de kwaliteit van leven te bevorderen en samen te werken met lokale scholen en sportclubs.

Ras Al Khaimah, uitgeroepen tot “World’s Greatest Places of 2022” door Time Magazine en “Best Destinations to Visit in 2023” door CNN Travel, is de ideale plek voor mini-voetbalfans en toeschouwers, met een heel scala aan activiteiten tussen de wedstrijden door. Outdoorfans kunnen wandelen, klimmen, kajakken en de langste zipline ter wereld trotseren. Daarnaast strekt zich over 64 km een prachtige kustlijn uit, waar bezoekers kunnen zwemmen, snorkelen of ontspannen op witte zandstranden. Wie op zoek is naar culturele verrijking kan de rijke geschiedenis en cultuur van de regio ontdekken door een bezoek te brengen aan forten, musea en de Suwaidi Pearl Farm. Bovendien is er een gevarieerd aanbod aan winkels en eetgelegenheden. Reizigers bereiken het emiraat het snelst door te vliegen naar Dubai International Airport – op slechts 45 minuten rijden.

Wat is minivoetbal?

De term “minivoetbal” staat voor voetbal op kleine velden. Een wedstrijd wordt gespeeld door twee teams, elk met maximaal zes spelers; één speler moet de keeper zijn. De sport staat open voor amateurspelers en wordt gekenmerkt door dynamiek, passie en intensiteit, waardoor het een spannende ervaring is voor zowel spelers als toeschouwers. Het wereldkampioenschap minivoetbal is een tweejaarlijks toernooi waarbij nationale teams van over de hele wereld strijden om de titel wereldkampioen minivoetbal.

 

Dit zijn de hotspots van Ras Al Khaimah

Ontvang nu handige tips over Ras Al Khaimah. Alleen vandaag ontvang je deze gratis!

"*" geeft vereiste velden aan

 

32 landen – één bal

De 32 deelnemende teams zijn verdeeld in acht groepen van elk vier teams, die fans over de hele wereld zullen boeien en voor spannende rivaliteit gaat zorgen tijdens de competitie. De gastlanden VAE nemen het in groep A op tegen Kazachstan, Ghana en India, terwijl titelverdediger Mexico het in groep B opneemt tegen Guatemala, Georgië en Ierland. Favoriet Brazilië staat bovenaan in Groep E, waarin ook Bulgarije, Montenegro en Japan zitten. De VS – gastheren en winnaars van de eerste Mini World Cup 2015 -, zitten in Groep D en nemen het op tegen Roemenië, Spanje en Libanon. De teams nemen het in de groepsfases tegen elkaar op, waarbij de beste twee teams van elke groep doorgaan naar de knock-outfase, die bestaat uit de achtste finales, kwartfinales, halve finales en de finale.

 

 

Het emiraat toont zich een trots gastland

Raki Phillips, Chief Executive Officer van Ras Al Khaimah Tourism Development Authority, zegt: “Dit toernooi benadrukt onze reputatie als een van de meest opwindende en snelst groeiende bestemmingen in de Verenigde Arabische Emiraten. We kunnen niet wachten om landen van over de hele wereld te verwelkomen en om ons sportieve erfgoed te ontdekken. Maar ook om de Emirati gastvrijheid, cultuur en natuur buiten het stadion te laten zien.”

 

 

Filip Juda, voorzitter van de World Mini Football Federation, voegt toe: “Het is echt een opmerkelijke bestemming en ideaal voor onze groeiende sport. De enthousiaste steun die we hebben ontvangen van de Ras Al Khaimah Tourism Development Authority en de bevolking van het emiraat bevestigt de oorspronkelijke beslissing om Ras Al Khaimah als gastheer te kiezen. Ik feliciteer alle teams en we kijken uit naar een spannend toernooi”.

Dit is het wedstrijdschema minivoetbal 2023

Groepsfase: 26-31 oktober 2023

Knock-outronde:

1/8 finale – 1 november, 2023
1/4 finale – 2 november 2023
1/2 finale – 3 november 2023
Derde plaats: 4 november 2023
Finale: 4 november 2023

WMF Mini World Cup 2023 Lotingsresultaten:

Groep A – VAE, Kazachstan, Ghana, India
Groep B – Mexico, Guatemala, Georgië, Ierland
Groep C – Tsjechië, Oekraïne, Israël, Thailand
Groep D – Roemenië, VS, Spanje, Libanon
Groep E – Brazilië, Bulgarije, Montenegro, Japan
Groep F – Slowakije, Frankrijk, Engeland, Albanië
Groep G – Azerbeidzjan, Tunesië, Egypte, Irak
Groep H – Hongarije, Servië, Libië, Portugal

 

 

 

 

 

Comments are closed.