Bij Hotel de Wereld overnacht je in vrijheid

Hotel de Wereld in Wageningen is misschien wel het bekendste hotel van Nederland. In 1945 werd hier namelijk de vrede ondertekend. Dit markeert het einde van de Tweede Wereldoorlog en wordt tot op de dag van vandaag gezien als een monument van vrijheid. De geschiedenis van het boetiekhotel is op zichzelf dus al bijzonder, de hotelkamers zijn minstens zo uniek.

 

Tijdens een verblijf bij Hotel de Wereld val je van de ene verbazing in de andere. Het hotel heeft 17 unieke en onlangs vernieuwde kamers, die allemaal de naam en het verhaal hebben gekregen van een vrijheidsstrijder die zonder geweld hebben gestreden om vrijheid. Trakteer jezelf op een overnachting en slaap op een plek die bol staat van historie en gastvrijheid. Daarnaast vind je natuur om de hoek, je bent vanuit Wageningen namelijk zo op De Veluwe.

 

Slapen in vrijheid

Elke kamer in Hotel de Wereld is uniek en staat in het teken van vrijheid. Alle kamers vertellen het verhaal van een individuele vrijheidsstrijder, die zonder geweld heeft gestreden om vrijheid. Van Jesse Owens tot Florence Nightingale en Martin Luther King tot Nelson Mandela en Banksy. Al deze mensen hebben op hun eigen manier bijgedragen aan het creëren van vrijheid. Unieke elementen in de kamers verwijzen naar de naamgever. Zo heeft de Astrid Lindgren kamer te gekke grappige features zoals een schommel en tafel ondersteboven hangen op het plafond. En in de Bob Dylan kamer vind je het thema muziek terug met o.a. een zwevende gitaar. Bij het boeken kun je een kamervoorkeur doorgeven.

 

Historische elementen met een moderne twist

Er zijn drie typen hotelkamers, allemaal vernieuwd en van alle moderne gemakken voorzien. Zo kun je lekker Netflixen vanuit bed en is er een fijne inloopdouche. De standaardkamer is de comfortabele en knusse boetiekkamer. In de XL Cityview kamers heb je meer ruimte, veel licht, grote ramen en de optie om een extra bed bij te plaatsen, wat handig is voor gezinnen. De drie grote romantische kamers staan helemaal in het teken van liefde en genieten van elkaar. Historische en romantische elementen zijn in deze kamers moeiteloos gecombineerd met eigentijdse onderdelen. Alle hotelkamers zijn voorzien van heerlijke boxspring bedden, climate control en een relaxed zitje.

 

Historische elementen met een moderne twist

Niet alleen de hotelkamers zijn onder handen genomen. Eerder al werden andere ruimtes in Hotel de Wereld gerenoveerd. Je ontdekt na binnenkomst al snel hoe bijzonder dit monumentale hotel is. Neem plaats aan de loungebar of op het terras of reserveer alvast een plekje voor een diner in restaurant LEV. Hier eet je mooie gerechten die met liefde zijn klaargemaakt en er wordt gekookt met veel aandacht voor producten uit de streek. Dat laatste zie je ook terug bij het smakelijke en uitgebreide ontbijt, dat echt een feestje is om je dag mee te starten. Wat je ook gaat doen, compleet ontspannen of actief op pad: een verblijf bij Hotel de Wereld blijft je bij!

 

 

Dit is Hotel de Wereld

Het hotel kent een rijke geschiedenis en ademt historie. De eerste geschriften maakten in 1669 al melding van het toenmalige logement De Waerelt. Sinds 5 mei 1945 staat Hotel de Wereld bekend als de plaats waar de capitulatie van de Duitse bezetters een feit werd. In de huidige Capitulatiezaal werd in bijzijn van prins Bernhard onderhandeld over de overgave. Na de Tweede Wereldoorlog raakte het hotel in verval, tot het in 1975 grondig werd gerestaureerd en in gebruik werd genomen door de Wageningen Universiteit.

 

 

In 2004 is het pand gerestaureerd en in oude glorie hersteld. De Horeca Inspiratie Maatschappij (HIM+) heeft het hotel in oktober 2020 overgenomen en de ziel en sfeer teruggebracht samen met gastheer en mede eigenaar van Hotel de Wereld; Hans Hooft. De groep uit de Achterhoek heeft het hotel gerestyled mét behoud van de monumentale details en de historische setting.

 

 

 

 

 

Comments are closed.