Toscane wint de Oscar van het fietstoerisme

Toscane heeft opnieuw het podium behaald van de Italiaanse Oscar voor het fietstoerime. De regio Toscane behaalde in 2020 de derde plek met de Grand Tour Val di Merse, de fietsroute van 173 km door het hart van de Val’Elsa, de Val di Cecina en uiteraard de Val di Merse.

Wie alle stempels behaalt langs de route, krijgt het Certificaat van Verdienste uitgereikt. Dit jaar is Toscane op de eerste plek geëindigd met de Puccini Fiets- en Wandelroute. De jury roemde de combinatie van traditie en innovatie, waardoor men zin krijgt om heerlijk zingend de route te fietsen.

Muzikale fietsroute in Toscane

De muzikale fietsroute is echt een innovatieve vondst, een eerbetoon aan de beroemde componist die gek was op fietsen en moderne zaken, maar ook op zijn land en omgeving. Het Puccini Fiets- en wandelpad in Toscane verenigt het culturele en natuurlijke erfgoed van de toeristische gebieden van de Piana di Lucca, Versilia en Terre di Pisa in een pad tussen Lucca en Versilia dat het leven van Puccini vertelt en laat zien waar het zich heeft afgespeeld. Giacomo Puccini’s 100e sterfdag zal groots gevierd worden in 2024.

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.