WOW in Porto is meer dan alleen musea

Met 7 musea is WOW een waar cultuurparadijs midden in de historische wijnkelders van Porto. De musea zo snel mogelijk verlaten is niet het doel van de culturele wijk, maar wel het motto van de nieuwe Escape Room, die half mei geopend is. Naast educatieve musea biedt WOW ook een diversiteit aan restaurants, galeries, winkels én een wijnschool. Reden genoeg dus ook voor iedereen die niet van musea houdt om een bezoek te brengen aan WOW Porto.

Puzzelplezier voor jong en oud: “Save The Museum” in de nieuwe Escape Room

Onder de titel “Save The Museum” kunnen puzzelliefhebbers sinds 18 mei elke vrijdag en zaterdag op een geheime missie: ontsnappen uit het museum en de mensheid redden. Bezoekers kunnen de Escape Room beleven in het bijzondere museum The Bridge Collection, dat meer dan 2.000 artefacten uit 9.000 jaar drinkcultuur van de mensheid toont. Het verhaal suggereert dat er een ontbrekend stuk is, die de sleutel tot de eeuwigheid zou kunnen zijn. De minimaal acht deelnemers moeten helpen het ontbrekende stuk te vinden. De Escape Room is gericht op alle leeftijden, waardoor het ideaal is voor families en vrienden, verjaardagen en teambuildingactiviteiten.

 

Dit zijn de leukste hotspots in Portugal

Je kunt meer handige Portugal tips en bezienswaardigheden via e-mail ontvangen. Ook doen we er gratis een Portugal plattegrond bij.

 

"*" geeft vereiste velden aan

 

Restaurants voor elke smaak

Bacalhau, steak, sushi of vegetarisch: iedereen vindt waar hij zin in heeft in de 7 restaurants bij WOW. Terwijl kinderen genieten van pizza uit de steenoven in het gezinsvriendelijke Pip en VP, gaan volwassen fijnproevers naar het nieuwe Mira Mira by Ricardo Costa dat moderne gerechten van sterrenchef Ricardo Costa biedt. Als je niet kunt kiezen tussen verse vis of een vegetarisch menu, kun je terecht bij Golden Catch en Root & Vine. Authentieke Portugese gerechten worden geserveerd in de gezellige gewelfde kelders van T&C. En wie op zoek is naar de beste biefstuk van de stad, schuift aan in restaurant 1828. Het door fijnproevers gewaardeerde rundvlees “El Capricho” smelt op de tong.

 

 

Mode, souvenirs, wijn en meer

Niets leuker dan souvenirs kopen op vakantie en thuis nogmaals avonturen te herbeleven. Daarom heeft WOW bij de uitgang van elk museum een themawinkel ontworpen, waar bezoekers souvenirs kunnen kopen. Aan het eind van Planet Cork wachten robuuste kurkproducten. Van kleding en speelgoed tot notitieboekjes en servies. Terwijl The Chocolate Story chocolade verkoopt met het eigen “Vinte Vinte”, maar ook vele andere (inter)nationale soorten. In de culturele wijk zijn niet alleen souvenirs, maar ook tal van andere typisch Portugese producten te koop. Denk aan kleurrijke sardineblikjes, decoratieve tegels met patronen, gouden sieraden van filigraan en portwijn.

 

 

De wijnschool: waar talenten worden opgeleid

De WOW Wine School werd oorspronkelijk gebruikt om het personeel te trainen van het luxe wijnhotel The Yeatman, dat direct aan de culturele wijk ligt. Tegenwoordig leidt het niet alleen aspirant-talenten en nieuwsgierige kenners op, maar biedt het ook wijncursussen en proeverijen aan alle bezoekers die in een informele sfeer nader kennis willen maken met het onderwerp Portugese wijn. Of het nu gaat om een mini-workshop (45 minuten), proeverijen, praktische cursussen voor kenners, exclusieve groepsaanbiedingen of een excursie naar de wijngaarden van de Dourovallei: iedereen vindt zijn eigen persoonlijke wijnervaring bij de WOW Wine School.

De kelders van porthuis Taylor’s

 

 

 

 

 

Comments are closed.