Vijf tips voor een budgetproof avontuur in de bergen deze zomer

Uit recent onderzoek blijkt dat Nederlanders hun volgende vakantie bij voorkeur in de natuur doorbrengen en daarbij dit jaar extra goed letten op hun budget. Les Gets en Châtel, twee chique en charmante bergdorpen in de Franse Alpen, verwelkomen milieubewuste reizigers die op zoek zijn naar een duurzame vakantie in de prachtige natuur.

Hier zijn vijf tips voor een budgetproof vakantie in de 2 Franse bergplaatsen Les Gets en Châtel.

1. Gebruik van liften en andere activiteiten voor maar 2,50 euro per dag

Met de Portes du Soleil Multi Pass krijg je toegang tot niet minder dan 60 activiteiten en attracties in het gebied. Denk aan onbeperkte toegang tot kabelbanen, zwembaden, tennisbanen en culturele bezienswaardigheden. De Multi Pass is een geweldige manier om van de omgeving te genieten en actief te zijn in de natuur zonder je budget te overschrijden. Voor kinderen tot 5 jaar is deze pas zelfs gratis.

 

 

2. Maak gebruik van gratis shuttlebussen

Om het verplaatsen binnen de dorpen te vergemakkelijken zijn gratis shuttlebussen beschikbaar. Een auto is daardoor gedurende de hele vakantie niet nodig. Niet alleen vriendelijk voor je budget maar ook voor het milieu!

 

De leukste hotspots in Frankrijk in een gratis reisgids

Je kunt meer handige Frankrijk tips en bezienswaardigheden via e-mail ontvangen. Ook doen we er gratis een Frankrijk plattegrond bij.

 

 

3. Hike langs bergmeren met turquoise water en eeuwenoude alpenchalets

In de gratis gidsen van Châtel en Les Gets vind je diverse hikes die onderverdeeld zijn naar thema. Zo staan er speciale hikes voor families met kinderwagen in.

4. Bezoek gratis festivals

Les Gets en Châtel zijn levendige bestemmingen met een scala aan gratis festivals gedurende het zomerseizoen. Van muziekconcerten tot traditionele feesten. Deze festivals bieden entertainment voor het hele gezin, zonder dat je een cent hoeft uit te geven aan toegang. Zo is er het natuur- en duurzaamheidsfestival, het lounge festival of kies voor het meer traditionele Fete des Alpages dat dit jaar voor de 45e keer wordt georganiseerd.

 

 

5. Proef de lokale producten op de markten

Breng een bezoek aan de gezellige markten van Les Gets en Châtel, waar je lokale producten, ambachten en lekkernijen ontdekt. Struin langs de kraampjes en geniet van de levendige sfeer terwijl je lokale specialiteiten proeft. De markten zijn gratis toegankelijk en zijn perfect om de lokale cultuur en smaken te ervaren. In Châtel elke woensdag van 8.30u – 12.30u op het Place de l’Eglise. In Les Gets elke donderdag van 8u-12u.

Dit zijn Châtel en Les Gets

Châtel is een oud-Savoyaards dorpje met een lange landbouw-traditie. Nog steeds is een dertigtal (jonge) boerenfamilies actief die vooral Abondance kaas maken. Les Gets is een traditioneel Frans bergdorpje met houten chalets.

 

 

 

 

 

Comments are closed.