Breng een augmented reality bezoek aan de Westmuur

In afwachting van de aankomst van miljoenen bezoekers tijdens de zomermaanden en de vakanties, lanceert de Western Wall Heritage Foundation een innovatieve AR-applicatie waarmee elke bezoeker van de Westmuur een historische glimp van het verleden opvangt en zich kan laten meeslepen dankzij de uitgebreide begeleiding.

Voor de eerste keer lanceert de Western Wall Heritage Foundation een augmented reality (AR)-applicatie waardoor miljoenen bezoekers hun bezoek aan de Westmuur op een experimentele manier kunnen ervaren en een historisch perspectief van 2000 jaar krijgen.

Kotel AR

De applicatie, ‘Kotel AR’ genaamd, bevat de allernieuwste technologie op het gebied van AR. Met de camera van een smart-apparaat (smartphone) wordt de echte wereld geïdentificeerd door de omgeving vanj de Westmuur te scannen, waarna er virtuele informatie overheen wordt gelegd. Gebruikers van de applicatie kunnen zodoende tegelijkertijd zowel de huidige realiteit als de virtuele realiteit bekijken, allemaal in één beeld.

 

Lees ook dit artikel: Maak een roodtrip door Israël

 

Als onderdeel van deze nieuwe dienst, die gratis kan worden gedownload op Android- en iOS-apparaten, kunnen bezoekers virtueel zien wat zij 2000 jaar geleden zouden hebben gezien, vanaf het exacte punt waar zij op dat moment staan. Op deze manier krijgen zij een uitvoerig begrip van de dimensies en de onderdelen van de Westmuur, zien zij de vorstelijke zuilen in het voorportaal van de Tempel, ervaren zij het gezang van de Levieten in de Tempel, proeven zij de sfeer van de pelgrims die Jeruzalem naderen, zijn zij getuige van de priesterlijke zegen vanuit het oogpunt van een vogel en kunnen zij zelfs navigeren door belangrijke periodes en monumenten in de geschiedenis van deze locatie, vanaf de periode van de Tweede Tempel.

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.