Deze Alpenregio leent zich voor oneindig veel fietsavonturen

De Tiroler Zugspitz Arena is een van de mooiste fietsregio’s in de Alpen met honderden kilometers aan uitgepijlde routes. Fietsen is een van de belangrijkste pijlers van dit toeristische gebied en daarom wordt er flink geïnvesteerd in nieuwe trails voor mountainbikers, e-bikers, freeriders en downhillers.

Biberwier Trail – Marienberg Trail

Nieuw dit jaar is de Biberwier Trail – Marienberg Trail met een lengte van 3,6 km. De moeilijkheidsgraad is S1 dus eenvoudig en geschikt om je skills te ontwikkelen. De route start over de skipiste en gaat daarna een kort stuk over het bospad naar de Mure. Van daaruit slingert het pad vloeiend door het bos met enkele mooie hindernissen. Het pad eindigt bij het middenstation en gaat direct door naar de Fun Trail.

 

 

Tiroler Zugspitz Arena.

De Tiroolse zijde van de Zugspitze is een Approved Bike Area in de categorie Tour & Trail en hoort daarmee bij de door Mountain Bike Holidays onderscheiden mountainbike-bestemmingen. Klik hier voor de routes van de Approved Bike Area of ga naar de website www.zugspitzarena.com/nl, hier plan je eenvoudig de route die bij je past.

Eind juli wordt de Bachtl-Trail geopend

Wil je uitgebreid werken aan je techniek ga dan naar de Skill Area in Lermoos. Dit parcours biedt een simulatie van moeilijkheidsgraden S1, S2 en S3 waar iedereen zijn fietsvaardigheden kan testen en ontwikkelen. Er is ook een Pumptrack waar je leert om snelheid op te bouwen zonder te trappen: door jezelf telkens vanuit de diepte omhoog te duwen.

 

 

Downhillers voelen zich vooral thuis bij de Grubigstein in Lermoos. Hier vind je de freeride-routes Forest One & Two. Eind juli wordt hier de Bachtl-Trail geopend, deze loopt van het middenstation helemaal naar beneden. Het is een gave Flowline Singletrail met veel optionele sprongen, geclassificeerd als S1. Een ideaal parcours voor fietsers die hun techniek willen bijschaven en voor gevorderden die even relaxt willen dalen.

Voor MTB’ers met veel ervaring is er de prachtige Blindsee Trail met uitzicht op het turquoise meer. Deze trail met moeilijkheidsgraad S3, is gekozen tot een van de 5 Great Trails in Tirol. Dit is het absolute MTB-hoogtepunt in de regio waar je uiteindelijk wordt beloond met een adembenemend uitzicht.

Ga biken met een gids van Bikeguiding Zugspitz Arena

De Zugspitz Arena is een paradijs voor mountainbikers en e-bikers en vooral de natuurpaden zijn erg populair. Zoals de naam al doet vermoeden, zijn deze paden grotendeels gelaten zoals de natuur ze bedoeld heeft, wat ze hun bijzondere charme geeft. Van veeleisende singletrails tot ontspannende tochten door het dal, iedereen vindt hier de perfecte mountainbiketocht. Bikeguiding Zugspitz Arena biedt begeleide mountainbiketochten door de Tiroler Zugspitz Arena. Acht hoogopgeleide gidsen bieden wekelijks 18 tochten op verschillende niveaus.

Driedaagse Zugspitz-Ronde

Voor ambitieuze mountainbikefans is de Driedaagse Zugspitz-Ronde een geweldige ervaring. Deze loopt van Imst over de Miemingerketen naar Reutte, van daar langs de Plansee door het Gailtal naar Seefeld en uiteindelijk door Telfs, over het Mieminger Plateau en de Latschenhütte terug naar Imst. Een tocht vol mooie bos- en weidepaden, veeleisende beklimmingen en meren om af te koelen. Met een lengte van bijna 200 kilometer en 5.800 hoogtemeters is deze route bedoeld voor fietsers met een goede fysieke conditie. Je kunt de tocht ook per e-bike maken: onderweg zijn er tal van oplaadpunten.

Genieten in de regionale hutten & almen/h2>
Tussen de sportieve inspanningen door is er af en toe een stop voor de inwendige mens. De vele gezellige almen en hutten in de Tiroler Zugspitz Arena bieden alles wat je wenst aan eten, drinken en terrassen te midden van de imposante bergen. Bij elke hut geniet je van Tiroolse gastvrijheid, regionale specialiteiten en onvergetelijke panorama’s.

Tiroler Zugspitz Arena

De Tiroler Zugspitz Arena staat bekend om de vele, prachtige familiehotels en campings waar je heerlijk kunt recreëren. Met de auto ben je er zo, het ligt in Tirol net over de grens met Duitsland. Het gebied telt zeven charmante dorpjes aan de zonzijde van de imposante Zugspitze. Het is een oase van ruimte, rust en prachtige natuur, maar ook een gebied waar je samen enorm veel kunt beleven. Met het Z-ticket kun je gratis gebruikmaken van het openbaar vervoer in de Tiroler Zugspitz Arena.

 

 

 

 

 

Comments are closed.