Ontdek Boedapest met een foodtour met Fat Boy

Het mooie weer is op tijd voor het toeristenseizoen in Boedapest. Met prachtige zonneschijn en heldere luchten is dit weer het perfecte moment om naar buiten te gaan en de wereld om ons heen te verkennen, of misschien op een sightseeing-avontuur te gaan. Een van de beste manieren om de Hongaarse hoofdstad te zien, is via een foodtour.

Met de komst van mooi weer komen steeds meer toeristen naar Boedapest om de rijke geschiedenis van de stad, de indrukwekkende architectuur, het levendige culturele leven en natuurlijk de lokale keuken te ervaren. Met zoveel dingen om te zien en te doen, is het geen wonder dat Boedapest een van Europa’s meest populaire toeristische bestemmingen is geworden.

Van het bezoeken van de beroemde thermale baden tot het verkennen van de vele musea en galerijen van de stad, er is geen tekort aan bezienswaardigheden in Boedapest. En voor degenen die de culinaire geneugten van de stad willen ervaren, zijn er tal van eet- en drinktours die worden aangeboden, waaronder gastro-tours waarmee je de kenmerkende smaken van het land kunt proeven.

 

 

Daarnaast is de foodtour een fantastische manier om sightseeing te combineren met een heerlijke culinaire ervaring, terwijl je de mooiste plekjes van de stad bezoekt en de bezienswaardigheden ziet. Een van de meest populaire culinaire tours van Boedapest is de Taste Budapest – Fat Boy Foodies Walk, waar iedereen, met behulp van deskundige gidsen, een culinaire gastronomische reis kan maken.

Tijdens de rondleidingen kunnen de gasten op 7 verschillende locaties een grote verscheidenheid aan lokale gerechten proeven, van de klassieke Hongaarse stoofpot en Lángos tot minder bekende lekkernijen, zoals de verrukkelijke zoete trompetcake en traditionele Hongaarse zoetigheden.

 

De 4 uur durende wandeltocht wordt georganiseerd in het hart van Boedapest en tijdens de reis worden gasten niet alleen meegenomen naar de niet-typische toeristische plekken, maar maken ze ook kennis met de typische gerechten van de lokale markten en slagerijen.

“We zijn erg blij dat we de stad kunnen laten zien aan degenen die naar Boedapest komen in het kader van zo’n speciale wandel- en eettour, omdat we de Hongaarse cultuur via hun maag dichter bij de toeristen kunnen brengen”, zei Máté, de oprichter van de Fat Boy Foodies-wandeling.

 

 

Tijdens de rondleiding kunnen de gasten warme, koude, zoete en zoute traditionele Hongaarse gerechten proeven in het stadscentrum, terwijl de gids van de ene locatie naar de andere wandelt en de stad laat kennismaken met de toeristen. “Het lievelingseten van onze gasten is meestal de lángos (gebakken flatbread), een typisch Hongaarse lekkernij, en de schoorsteencake, die in talloze smaakvariaties te bestellen is.

We vertellen ze altijd van tevoren dat ze met een lege maag aankomen , want we zullen ook een vullende kom rundvleesstoofpot met knoedels eten, die we later zullen wegspoelen met een selectie van 5 cakes” – zei Máté over de tour.

Tijdens de Fat Boy Foodies Walk-foodtour bezoeken we ook plaatsen van historisch belang, waaronder een 150 jaar oud café, waar de schrijvers vroeger hun gedichten schreven, en de beroemde Andrássy-straat, waar veel designerwinkels en restaurants zijn . Op het programma kunnen de gasten niet alleen eten proeven maar ook de beroemde Hongaarse pálinka zal plaatsvinden. De slogan van de tour “Taste Budapest” is absoluut waar, want we kunnen echt een stukje Boedapest krijgen. Zoals Máté al zei, is het de moeite waard om met een lege maag naar het programma te komen, zodat er niets op het bord achterblijft.

 

 

 

 

 

Comments are closed.