MTV kondigt OneRepublic aan als hoofdact tijdens Isle of MTV Malta 2023

MTV heeft aangekondigd dat de GRAMMY® genomineerde band OneRepublic de hoofdact zal zijn tijdens Isle of MTV Malta 2023.

Het grootste gratis zomerfestival van Europa, dat dit jaar voor de 15e keer georganiseerd wordt, keert op 18 juli in samenwerking met de Malta Tourism Authority terug naar het iconische Il-Fosos plein in hoofdstad Valetta.

Counting Stars

OneRepublic bestaat uit singer-songwriter en leadzanger Ryan Tedder, gitaristen Zach Filkins en Drew Brown, toetsenist Brian Willett, bassist en cellist Brent Kutzle en drummer Eddie Fisher. De meest recente hitsingle van de band, “I Ain’t Worried,” was te horen in de succesvolle film Top Gun: Maverick en werd al meer dan 1 miljard keer beluisterd op Spotify.

 

 

Samen met hun bekende hits als “Counting Stars”, “Apologize”, “All the Right Moves”, “Good Life” en “Secrets” staat de band daarmee in totaal al op ruim 12,5 streams op Spotify. OneRepublics nieuwste album Human kwam in augustus 2021 uit en bevat singles “Someday”, “Run”, “Somebody To Love”, “Wanted”, “Didn’t I”, “Better Days” en “Rescue Me”. De band deelde hun enthousiasme met fans over het aankomende optreden tijdens Isle of MTV Malta in een video.

 

 

“15 jaar geleden was ons laatste optreden op Malta met MTV… 15 jaar is veel, veel, veel te lang. We kunnen niet wachten om terug te komen naar dit prachtige land!” aldus OneRepublic.

Malta

“De vijftiende editie van Isle of MTV Malta wordt groter dan ooit. We laten het il-Fosos plein schitteren met optredens van de topartiesten van dit moment”, zegt Bruce Gillmer, President of Music, Music Talent, Programming & Events, Paramount en Chief Content Officer. “OneRepublic is al lange tijd een vriend van MTV en na hun legendarische optreden tijdens de MTV EMA’s van 2022 kunnen we niet wachten om te zien hoe ze hun fans in Malta zullen overdonderen.”

“Namens de Malta Tourism Authority zijn we trots om de vijftiende editie van het Isle of MTV festival in Malta aan te kondigen. We zijn verheugd om getalenteerde artiesten te verwelkomen die naar dit eiland zullen komen om deel te nemen aan het festival. Isle of MTV is uitgegroeid tot een belangrijk terugkerend event op de evenementenkalender van ons land. Het stimuleert mensen die ons in juli bezoeken om weer een spetterend optreden mee te maken op een van Malta’s meest bijzondere locaties,” aldus Dr. Gavin Gulia, voorzitter van de Malta Tourism Authority.

“Entertainment is het kloppende hart van elke bloeiende gemeenschap. Isle of MTV is altijd van groot belang geweest voor Malta, omdat het niet alleen duizenden muziekfans uit heel Europa samenbrengt, maar ook een uitstekend platform is om de unieke en levendige entertainmentscene van het eiland te laten zien. In samenwerking met bekende namen uit de muziekwereld, biedt het festival een fantastische kans voor Maltese artiesten om hun talenten te tonen op het internationale podium, wat op zijn beurt de Maltese cultuur promoot en helpt om het bereik van het rijke artistieke erfgoed van het eiland te vergroten. We kijken ernaar uit om weer een onvergetelijk muzikaal spektakel te mogen neerzetten.” voegt Malta’s Minister van Toerisme, Clayton Bartolo, toe.

Tijdens de vorige veertien edities heeft Isle of MTV Malta elk jaar tienduizenden muziekfans naar het plein weten te brengen om te genieten van spetterende optredens van ‘s werelds grootste sterren, waaronder Lady Gaga, Snoop Dogg, David Guetta en Martin Garrix.
Het evenement wordt op 15 september 2023 internationaal uitgezonden op MTV in meer dan 150 landen via TV, digitale kanalen en social media. Zo kunnen miljoenen muziekfans over de hele wereld zowel het festival als Malta zien. Het festival zal worden opgevolgd door de Isle of MTV Malta Music Week; een reeks clubavonden en feesten op de populairste locaties op het eiland, van 18 tot 23 juli. Verdere aankondigingen van artiesten volgen nog.

 

 

 

 

 

Comments are closed.