De populairste fietsroute van Duitsland voert langs het water

De leden van de Duitse fietsersbond, de AFDC, hebben de populairste langeafstandsfietsroutes in Duitsland gekozen. Ook dit jaar staat de Weser-fietsroute bovenaan de lijst, met zijn 870 kilometer langs zeekust, meren en moerassen in de buurt van Bremen.

De Elbe-fietsroute staat op plaats twee. Derde plek is voor de Baltic Sea Coast Cycle Path (van Kopenhagen via Schleswig-Holstein naar Gdansk), die de Donau-fietsroute verdringt naar de 4e plaats in de populariteitsranglijst.

Intensief vakantieplezier

Fietsen wordt al lang beschouwd als een insider tip voor intensief vakantieplezier. Als je fietst, kun je de natuur van dichtbij bewonderen, het land en zijn mensen op ooghoogte leren kennen en je lichaam in beweging krijgen. Heel Duitsland lokt met prachtige routes – hier zijn de insider tips.

 

 

Bäderradweg in de Allgäu

Deze fietsroute in de Allgäu heeft alles te bieden. Over een afstand van 250 kilometer tussen het Bodenmeer en Allgäu in het zuiden van Duitsland moet je 3.000 meter hoogteverschil overwinnen. Maar er wachten tal van beloningen. Verhitte fietsers kunnen zich verfrissen in koele meren of ontspannen in maar liefst negen kuuroorden met thermale baden langs de route. Bäderradweg ontspannen. Daarnaast wachten er prachtige natuurlijke landschappen, historische oude steden en kloosters, kastelen en paleizen in overvloed.

 

 

Ontvang gratis leuke Duitsland activiteiten

Je kunt meer handige Duitsland tips en bezienswaardigheden via e-mail ontvangen. Ook doen we er gratis een Duitsland plattegrond bij.

 

"*" geeft vereiste velden aan

 

Römer-Lippe-Route

Het imposante Hermannsmonument in het Teutoburgerwoud was het eindpunt voor de Romeinen – zij moesten hun nederlaag toegeven tegen de Germaanse stammen. Voor hedendaagse fietsers is het een ander verhaal: zij beginnen hun reis in Detmold en gaan op een plezierige 6-daagse tocht langs de Römer-Lippe-Route helemaal naar Xanten. Slechts één beklimming – die naar de mythische Externsteine – vereist krachtig trappen. Verder is het bijna 500 kilometer door laaggelegen gebieden, waarbij je in de voetsporen van de Romeinen treedt door weide- en meerlandschappen met spannende tussenstops en originele handbediende veerovertochten.

Töddenland fietsroute

Deze soms vlakke, soms heuvelachtige rondrit van 122 kilometer volgt de voetsporen van de Tödden. Dit waren stoffenhandelaren die ongeveer 250 jaar geleden door Noord-Duitsland zwierven. Ze droegen kniebroeken, lange jassen en hoge hoeden en communiceerden in een geheimtaal. Ben je nu nieuwsgierig? Ga dan verder op de Töddenland Fietsroute door de idyllische natuur van het Münsterland en het Emsland. Je zult kliffen, meren, weilanden en veengebieden zien – en natuurlijk veel getuigenissen van de Tödden, zoals hun oude vakwerkhuizen en het Tüöttenmuseum in Mettingen.

Die Kohle- Wind & Wasser-Tour

Fietsers kunnen hun batterijen opladen tijdens deze 250 kilometer lange rondrit. De vlakke tot licht heuvelachtige route voert door sprookjesachtige loof- en naaldbossen, door idyllische laaglanden en langs gebouwen die eruitzien alsof ze uit oude tijden stammen. Maar ook op andere gebieden staat de Kolen-, Wind- en Watertocht in het teken van energie. Bijna een dozijn traditionele molens wachten onderweg op bezoekers. Met een goede wind produceerde een molen hier vroeger een halve ton meel per dag. Een bezoek aan Europa’s oudste brikettenfabriek “Louise” in Domsdorf is ook spannend en leerzaam.

De Rheinische Apfelroute

 

 

 

 

 

Comments are closed.