Beleef een gezinsvakantie boordevol avontuur in hotel Castello Königsleiten

Gezinnen herleven bij de Gerlospas tussen de Zillertaler Alpen en het Nationaal Park Hohe Tauern. De natuur is een reusachtige speeltuin met bergen, meren, kloven en de Krimmler watervallen. Het bio-feelgoodhotel Castello Königsleiten is het basiskamp, ook voor grote en kleine allergiepatiënten.

De hoogste watervallen van Europa

En actie! Een must-see zijn de hoogste watervallen van Europa, die vanuit het Achental bijna 400 meter naar beneden donderen in het Salzachtal. Maar ook de bruisende Leitenkammerklamm in het Wildgerlostal is een belevenis. Gezinnen komen nog dichter bij het wilde water tijdens canyoning in de Zemm-kloof en rafting of wildwater-tubing in de Salzach. Een coole zomertip is het grote Durlassboden-stuwmeer bij Königsleiten. Zwemmen, suppen, kajakken en waterfietsen, zeilen of surfen: hier valt altijd wat te beleven. De vakantie vliegt ook voorbij met de GipfelLiner over het stuwmeer, de Flying Fox over de Dürnbach-kloof, de Arena Skyliner over de Gerlosstein en de Arena Coaster die afdaalt naar Zell am Ziller. Beklim de bergflanken op de via ferrata’s of bezoek het e-trialparcours aan de Dorfbahn in Königsleiten.

 

 

Minder spectaculair, maar met een grote funfactor zijn de vele avonturenspeelplaatsen rondom Königsleiten. Je bereikt ze makkelijk met de zomerkabelbanen. De Dorfbahn-kabellift brengt gezinnen hoog in de bergen naar Gipfelwelt Königsleiten met de mysterieuze Kröndlwurmsee en de Jodelwanderweg. Het speelparadijs Latschenland Gerlos met “Goaswegal”, houten-ballenbaan en avontuurlijke speelplaats ligt op 1.950 meter hoogte op de Isskogel. Met de Free Mountain Card maak je gratis gebruik van de kabelbanen en liften in Königsleiten en Gerlos. Vanuit Zell am Ziller gaat het bergop naar het Fichtenschloss op de Rosenalm. Je vindt er vier klimtorens, een meer, een boomkroonpad, barbecueplaatsen en klimstations. De kortste weg terug naar het dal is de Arena Coaster met golven, steile bochten en jumps. Bij de Wildkogel in Neukirchen brengen een wandelpad met glijbanen en een parcours voor mountainkarts tempo in de zaak. Een tip voor een regenachtige dag is het informatiecentrum van het Nationaal Park in Mittersill met zijn beleveniswerelden.

 

 

Nationaal Park Hohe Tauern

De vakantieregio Nationaal Park Hohe Tauern is de eerste bio-modelregio van Europa, en het bio-feelgoodhotel Castello Königsleiten is sinds 2016 gecertificeerd door Bio Paradies SalzburgerLand. Op je ontbijtbord komen overwegend levensmiddelen uit de streek: van eieren, boerenbrood, kaas en honing tot appelsap uit de eigen boomgaard en theeën uit de kruidentuin van het hotel. Het keukenteam houdt graag rekening met voedingsmiddelallergieën of intoleranties en bereidt op aanvraag lactose- en glutenvrije gerechten. De pollenarme lucht op het 1.600 meter hoge zonneplateau tussen Salzburg en Tirol en slechts twaalf kilometer van de Krimmler watervallen met hun watervaltherapie zijn ook ideaal voor allergie- en astmalijders. Therapiepakketten met aerosol-inhalatie (22.05.–23.09.23) zijn er ook speciaal voor jonge mensen.

Inbegrepen: 3/7 nachten met speciaal Bergfexpension incl. wellnesszone van het hotel met sauna’s, stoombad, infraroodcabine, bio-kruidentuin met ligweide, kneippbekken (massageaanbiedingen tegen betaling). Afhankelijk van de verblijfsduur: via ferrata, 1 sprong Mega Flying Fox, ½ dag fietsverhuur, canyoning of wildwater-tubing (afhankelijk van de verblijfsduur), gratis berg- of dalrit met de kabelbanen Königsleiten en Gerlos, waardebon voor huur e-bike – prijs p.p.: 3 nachten vanaf 349 euro / 7 nachten vanaf 699 euro

 

 

 

 

 

Comments are closed.