Beleef een sportieve en avontuurlijke vakantie in Oberösterreich

Aangename temperatuur, frisse lucht, prachtige meren, het nationaal park Kalkalpen, bossen, duizenden kilometers aan fiets- en wandelpaden, vorstelijk eten en mooie hotels. De Oostenrijkse deelstaat Oberösterreich biedt vakantiegangers die aan hun conditie willen werken en de voorkeur geven aan een actieve vakantie boven een strandvakantie talrijke opties..

Zoals fietsen, wandelen, paardrijden, canyoning, bergklimmen, parasailen, golfen, vissen, zwemmen en meer. Het mag dan ook geen verbazing wekken dat PSV deze regio verkozen heeft als trainingskamp van 13 tot en met 22 juli. Het team reist af naar de regio Phyrn-Priel en verblijft in het recent gerenoveerde Nationalpark Resort Dilly hotel in Windischgarsten. Het verkeersbureau van Phyrn-Priel geeft voor PSV-fans en toeristen op een speciale link suggesties voor activiteiten.

Sportieve zomervakantie in Phyrn-Priel

Phyrn-Priel is een fantastische bestemming voor een sportieve zomervakantie. Met zo’n 600 kilometer aan bewegwijzerde wandelpaden, ruim 275 kilometer aan fietsroutes, tientallen mountainbike routes, een schitterende 18-holes golfbaan naast het Dilly hotel, de tientallen rivieren en meren zijn een paradijs voor vissers, waaronder vliegvissen in de Gleinkersee. Handig zijn de gratis fietsreparatiestations langs fietspaden waaronder de R31, en de fiets/wandeltaxi die je voor een goedkoop tarief naar het startpunt brengt en/of van het eindpunt ophaalt.

 

 

Vele topclubs uit Oostenrijk, Duitsland, Tsjechië en Spanje gingen PSV voor en gebruikten het 4-sterren Nationalpark resort Dilly als trainingskamp. Het heeft 110 kamers, ligt prachtig te midden van een schilderachtig berglandschap en heeft een groot wellnesscentrum. PSV speelt er twee oefenwedstrijden, op 15 juli tegen FC Blau-Weiss Linz en op 22 juli tegen FC Augsburg.

 

 

De deelstaat Oberösterreich (Opper-Oostenrijk) met zijn hoofdstad Linz grenst aan Duitsland en Tsjechië en heeft een oppervlakte dat vergelijkbaar is met Noord-Brabant, Gelderland en Utrecht tezamen: zo’n 11.987 km². Een populaire attractie is Donauradweg fietsroute waarvan het traject dwars door Oberösterreich loopt. Naast Phyrn-Priel bieden andere regio’s in Oberösterreich – waaronder het glooiende landschap van Mühlviertel, de bergen van Dachstein Salzkammergut, en de meren van Traunsee, Mondsee en Attersee uiteraard ook volop mogelijkheden voor een outdoor vakantie.

 

 

 

 

 

Comments are closed.