Een kinderfeestje voor ridders en jonkvrouwen

Voor kinderen die zich een echte ridder of jonkvrouw willen voelen op hun verjaardag, heeft kasteel Ammersoyen een onvergetelijk kinderfeestje. Ammersoyen is een echt middeleeuws kasteel met torens, een gracht en een ophaalbrug. Tijdens het kinderfeestje krijgen de kinderen een speurtocht mee waarmee ze het kasteel zowel van binnen als van buiten gaan ontdekken. Na afloop mag de code van de schatkist gekraakt worden.

Sprookjesachtig kasteel

Het kinderfeestje is altijd te boeken binnen openingstijden van het kasteel. De kinderen krijgen dan een Speuren & Spelentocht mee. Deze tocht gaat op eigen gelegenheid door het sprookjesachtige kasteel en voert langs de mooiste plekken van kasteel Ammersoyen. Onderweg zijn er leuke opdrachten en spelletjes waarmee de code gekraakt kan worden om de schatkist te openen. Als dat gelukt is, ligt er voor elk kind een presentje klaar. Vervolgens gaan de kinderen het buitenterrein van kasteel Ammersoyen ontdekken.

 

 

Kinderen mogen zich thuis verkleden met hun eigen jonkvrouwenjurk of ridderkostuum. Wel wordt aangeraden goed schoeisel aan te doen dat geschikt is voor buiten en de middeleeuwse muurtrappen in het kasteel. Het kinderfeestje is alleen te boeken onder begeleiding van twee volwassenen. Voordeel in de zomer is dat het kasteel lekker koel is door de metersdikke muren!

 

 

Wie er een compleet dagje uit van wil maken, kan de dag afsluiten met een pannenkoekarrangement in horecagelegenheid het Koetshuis op de voorburcht van het kasteel. Kinderen mogen dan hun eigen pannenkoek versieren en uiteraard lekker opeten! Inbegrepen bij het arrangement is een glaasje fris en een ijsje als toetje. De pannenkoeken zijn standaard glutenvrij. Andere allergenen zijn op aanvraag door te geven. Dit arrangement is ook te boeken voor gezinnen die zin hebben in een pannenkoek, zonder dat ze een feestje te vieren hebben.

Locatie: kasteel Ammersoyen, Kasteellaan 1, Ammerzoden. Datum: tijdens openingstijden. Tijdens de zomervakantie 8 juli t/m 27 augustus dinsdag t/m zondag 11.00 – 17.00 uur. Prijs kinderfeestje: kinderen (maximaal 12 kinderen) 4 t/m 18 jaar: €5,00, volwassenen (minimaal 2): € 13,50. Museumkaart en donateurs gratis. Speurtocht verkrijgbaar bij kassa, € 5,00 per 4 kinderen.

Het Koetshuis: uitbreiding met pannenkoekarrangement: € 8,00 p.p. (minimaal 8 personen). Reserveren is verplicht : contact@koetshuis-kasteel-ammersoyen.nl
Reserveren: is verplicht door e-tickets te boeken via www.glk.nl/ammersoyen

 

 

 

 

 

Comments are closed.