Zaterdag openen deze attracties in Attractiepark Toverland

In Attractiepark Toverland is gewerkt aan een uitbreiding van het middeleeuwse themagebied Avalon. Er worden 4 nieuwe attracties, 2 extra speelplaatsen en diverse interactieve belevingen gerealiseerd. Deze gan zaterdag 1 juli 2023 voor publiek.

Met deze uitbreiding wordt het aanbod in Avalon nog aantrekkelijker voor een bredere doelgroep en zal de verblijfstijd in het gebied verlengd worden. De totale investering bedraagt 11,5 miljoen euro. Meer informatie is te vinden via toverland.com/nieuw2023.

Vier nieuwe attracties

In 2018 opende Toverland het themagebied Avalon met de spectaculaire wing coaster Fēnix, boottocht Merlin’s Quest en bedieningsrestaurant The Flaming Feather. Dit jaar worden hier twee grote en twee kleine attracties aan toegevoegd. De twee grote attracties zijn Dragonwatch, een familievriendelijke valtoren die de bezoekers naar 17 meter hoogte brengt, en Pixarus, een vliegtuigmolen waarbij de inzittenden zelf kunnen bepalen of en hoe vaak ze over de kop gaan. Uniek aan Pixarus is dat deze is geplaatst in de schuin gekantelde bocht (de ‘helix’) van Fēnix, waardoor beide attracties rakelings langs elkaar zullen vliegen. De jongere bezoekers kunnen daarnaast genieten van de feestelijke carrousel Jumping Juna en een rondrit door Merlijns magische kruidentuin, die de Garden Tour zal heten.

 

 

“Met deze uitbreiding gaat het verhaal van het middeleeuwse themagebied Avalon verder”, vertelt Peter van Holsteijn, hoofdontwerper. “We wilden het gebied nóg completer maken voor de hele familie. Dit doen we niet alleen met de nieuwe attracties, maar ook door de introductie van interactieve kijktaferelen en nieuwe karakters, waaronder vriendelijke vuurdraken en eenhoorn Juna. Ook kunnen onze kleinere gasten op ontdekkingstocht in een spetterende waterspeeltuin en op een kleurrijke dreumesspeelplaats.”

 

 

Bij de realisatie van de uitbreiding zijn maar liefst 35 bedrijven met 300 medewerkers uit 8 verschillende landen betrokken. De bouw startte vorig jaar september en op 1 juli 2023 zal de uitbreiding openen. Voor het project is maar liefst 11,5 miljoen euro uitgetrokken. Liefhebbers worden op de hoogte gehouden van de bouw via de social media en website van Toverland. Daarnaast is een verdiepende making-of serie te vinden op het YouTube-kanaal van het attractiepark.

 

 

 

 

 

Comments are closed.