Het is zomer op Paleis Het Loo, kom jij ook?

Een volle zomeragenda op Paleis Het Loo. De hele zomervakantie. van 8 juli tot en met 17 augustus, zijn er extra activiteiten in de tuinen, het museum en bij de stallen – een zomer voor iedereen!

Prinsen en prinsessendagen in thema Feest, tot 17 augustus!

Ook dit jaar zijn er voor de gezinnen met kleinere kinderen de Prinsen- en prinsessendagen. Op de klosbaan is het feest! De shows en activiteiten zijn in een nieuw jasje gestoken. Achter in de tuinen is een echte chillweide waar je kunt luieren, picknicken of dansen in de silent disco. Verkleden mag, maar hoeft niet. En er zijn ook nieuwe activiteiten: van een parcours met twee emmertjes water halen tot een heuse theetafel mét bezoek van de prinses. T/m 17 augustus 2023 zijn de Prinsen en prinsessendagen elke dinsdag, woensdag en donderdag.

Met de gezinskaart van Paleis Het Loo vorm je je eigen gezin. Een gezinskaart geeft korting op de entreeprijs. Je mag met 2 volwassenen en maximaal 4 vier kinderen (t/m 12 jaar) het Paleis en de Prinsen en Prinsessendagen bezoeken. Bestel de kaarten online voor je bezoek in de ticketshop van Paleis Het Loo.

Kom jij naar de Prinsen en Prinsessendagen? Klik op de foto om je tickets te bestellen

 

 

Tentoonstellingen

Bezoek de tijdelijke tentoonstelling Meesterwerk, duik het paleis in of wordt ondergedompeld in de geschiedenis van de vaste tentoonstelling De Oranjes. Paleis Het Loo is een interactieve beleving. Maak kennis met Willem van Oranje, zet de zintuigen op scherp in Meesterwerk en beluister de familietour via de Paleis Het Loo app in het paleis.

 

 

“Op Paleis Het Loo kun je “Oranje” leren kennen, de geschiedenis, de bewoners, of waar je heerlijk van één van de mooiste tuinen van Europa kunt genieten. ” aldus Jacolien van Wezep, manager marketing en communicatie van Paleis Het Loo. “Ik hoop vooral dat iedereen zich welkom voelt en alles zelf komt ontdekken.”

De tuinen van Paleis Het Loo zijn een lust voor het oog. Bezoekers kunnen wandelen langs de bloembedden, genieten van de geurige bloemen en zich laten betoveren door de symmetrie en schoonheid van de barokke tuinen. Luister mee naar het verhaal over de bewoners, de plantencollectie en fonteinen tijdens het vertelpodium.

Nieuw: Zomerconcerten met NJON en kostuumshows

Onderdeel van de Zomerdagen zijn de zomerconcerten en kostuumshows tijdens de weekenden. Van ligconcerten met groots orkest tot intieme ensembles. Het NJON (Nationale Jeugdorkesten Nederland) komt en speelt een zomers repertoire naast het terras van de balzaal. In de ‘Reis door de tijd’ kostuumshow komt de tentoonstelling De Oranjes tot leven. Zin om creatief aan de slag te gaan? Dat kan met een mini-workshop.

Nederlandse Gebarentaal (NGT)

Op donderdag 27 juli en 3 augustus is er een gebarentolk aanwezig bij de voorstellingen op het feestterrein met het grote podium tijdens de Prinsen- en Prinsessendagen. Voor meer informatie over openingstijden, toegangsprijzen en het zomerprogramma van Paleis Het Loo, kijk op de site.

 

 

 

 

 

Comments are closed.