Roompot Glamping Lauwersmeer verwelkomt eerste gasten op 30 juni

Roompot opent op vrijdag 30 juni het unieke Roompot Glamping Lauwersmeer, bij het Nationaal Park Lauwersmeer. Vlak bij de uitgestrekte weilanden en bossen bevindt men zich in dit resort in een regio die beroemd is om haar prachtige sterrenhemel en het veelzijdige landschap. Een plek om heerlijk tot rust te komen en te genieten van alle goede dingen van dit prachtige Groningse landschap.

Binnen precies een week verwelkomt Roompot zijn eerste gasten op het bijzondere Roompot Glamping Lauwersmeer. Vanuit hun comfortabele safaritent zullen de vakantiegangers de natuur van het Nationaal Park Lauwersmeer verkennen, zwemmen in het Lauwersmeer, de gezellige stad Groningen bezoeken en vooral onvergetelijke vakantieherinneringen opdoen.

Stoere safaritenten & luxe voorzieningen

Ontwikkelaar InLeisure, de architecten en Roompot werkten samen aan een unieke plek die past in het landschap. Met lokale, fraaie beplanting ontstaat een natuurlijke privacy voor alle gasten. Roompot Glamping Lauwersmeer biedt 76 luxe accommodaties in de vorm van stoere safaritenten. Deze comfortabele tenten bieden plaats aan 2 tot 6 personen en zijn allemaal voorzien van een zithoek, eethoek, praktische keuken, luxe badkamer en een veranda. Er is gratis WiFi en elke tent heeft natuurlijk comfortabele bedden.

Daarnaast heeft het resort een Service Point, Take Away en minimarkt in de oude herberg. Deze extra services maken het aanbod compleet en geven de gasten een geweldige vakantie-ervaring.Het hoge comfort van de tenten en de unieke Glamping-beleving inrichting maken van Roompot Glamping Lauwersmeer een uniek vakantieparadijs in de regio voor een erg brede doelgroep.

Roompot Glamping Lauwersmeer is een duurzaam park

Ontwikkelaar InLeisure gaf vorm aan het resort met een groot hart voor onze planeet, vanuit de uitgangspunten van de Green Key certificering. Green Key is hét internationale keurmerk voor duurzame (leisure)bedrijven. Roompot heeft namelijk een ambitieus duurzaamheidsprogramma en wil ook bij Lauwersmeer onvergetelijke vakanties waarmaken, met een positieve impact op natuur, regio, mens en klimaat.

Bij de realisatie van Roompot Glamping Lauwersmeer is gewerkt met duurzame bouwmaterialen en voert men bijvoorbeeld ook een duurzaam inkoopbeleid: daarbij wordt zoveel mogelijk gewerkt met lokale producten zodat de ecologische voetafdruk minimaal blijft.

 

 

Daarnaast zijn de luxe glampingtenten allemaal all electric. Dat betekent dat er geen gas meer verbruikt wordt voor de accommodaties: ze worden elektrisch verwarmd, de boilers zijn elektrisch en koken gebeurt op inductie.

Varen, zwemmen en sterrenkijken

In de omgeving is veel te ontdekken, te doen en te zien. Men kan er varen, zwemmen en fantastisch sterrenkijken in de donkere nachten. Gasten kunnen genieten van de uitgestrekte weilanden en bossen, en de bijzondere natuur van het Nationaal Park Lauwersmeer.

 

 

Nationaal Park Lauwersmeer is sinds 2016 een ‘Dark Sky’ park. Dit betekent dat het in dit gebied ’s nachts nog écht donker wordt en je tijdens heldere nachten een spectaculair uitzicht hebt op de sterrenhemel. Heel bijzonder, want er is maar 1 ander Dark Sky park in Nederland.

Samenwerking tussen Roompot en InLeisure

Leisure-ontwikkelaar InLeisure vond in het dorp Vierhuizen, Groningen, de ideale plek voor een unieke glamping-ervaring: midden in de Nederlandse natuur, met alle gemakken voor een heerlijke vakantie. InLeisure ontwikkelde deze bestemming en Roompot zal de exploitatie verzorgen. Eerder werkten ze al succesvol samen aan onder andere Roompot Gulpen en Roompot Beach Resort Agde in Frankrijk dat ook volgend weekend zijn eerste gasten verwelkomt. Roompot Glamping Lauwersmeer is hun nieuwste samenwerking in Nederland.

 

 

 

 

 

Comments are closed.