4x tips voor een goede autoverzekering

Met de zomer voor de deur is het tijd om te genieten van zonnige dagen en je aankomende roadtrip. Maar voordat je de weg opgaat, is het essentieel om ervoor te zorgen dat je autoverzekering in orde is. Een autoverzekering biedt niet alleen bescherming en hulp bij een ongeluk, maar geeft je ook gemoedsrust tijdens je zomervakantie. 4 tips waar je op moet letten bij het afsluiten van een passende autoverzekering.

Een goede autoverzekering beschermt bij onvoorziene gebeurtenissen

In de zomermaanden is het verkeer drukker en zijn er meer mensen onderweg. Het risico op ongevallen neemt daardoor helaas toe. Met een goede autoverzekering ben je gedekt voor schade aan je eigen voertuig en aan derden. Dit betekent dat je niet opdraait voor de kosten van reparaties of medische behandelingen in het buitenland in het geval van een ongeluk. Een goede verzekering biedt je de financiële bescherming die je nodig hebt, zodat je zonder zorgen de weg op kunt bij:

  • verzekering bij diefstal
  • pechhulp onderweg
  • rechtsbijstand

Dekking voor diefstal en vandalisme

De zomer is de populairste periode voor vakantie met de auto en dag-uitstapjes. Helaas betekent dit ook dat er een verhoogd risico is op diefstal en zelfs vandalisme. Een goede autoverzekering biedt dekking voor deze schade als gevolg van diefstal of vandalisme. Zo kun jij genieten van je geplande zomerse activiteiten, in plaats van je zorgen te maken over je voertuig. Berucht zijn de acties langs de autoroutes du Soleil waarbij vandalen een band leeg laten lopen of prikken en jou op een later tijdstip wijzen op die lekke band. Ondertussen let jij niet op en pakt een handlanger snel kostbare spullen uit de auto. Je hebt dan niet alleen pech met de auto, je hebt ook de pech dat je bestolen bent.

 

 

Hulp bij pech onderweg

Niets kan jouw zomerplezier sneller bederven dan pech onderweg. Een goede autoverzekering biedt vaak ook pechhulp, zodat je snel weer op weg kunt zijn. Of het nu gaat om een lekke band, een lege accu of een mechanisch defect, pechhulp is een waardevolle aanvulling op je verzekering. Zeker nu steeds meer auto’s elektrisch zijn komt het vaker voor dat je met een lege “tank” staat. De kosten van een sleepbedrijf zijn hoog, zeker in het buitenland. Een goede autoverzekering afsluiten vóór je reis kan dan precies zijn wat je nodig hebt als je onderweg bent. Online kun je direct zien wat je betaalt en de verzekering afsluiten. De wetenschap dat je altijd op deze service kunt terugvallen geeft je de gemoedsrust dat je in geval van pech snel professionele hulp kunt krijgen, waar je ook bent. Sommige auto’s hebben deze service ingebouwd met een zogenaamde “sos” of “on-call” knop. Kijk dus van te voren ook even in de handleiding van je auto of bel je dealer.

 

 

Rechtsbijstand

Als je een aanrijding krijgt, vul je het schadeformulier (digitaal) in. Download vast de app voor je op reis gaat. Dan heb je dit altijd klaar. Daarna volgt een juridische molen die je liever niet zelf afhandelt. Daarom is het handig om je autoverzekering uit te breiden met rechtsbijstanddekking. In geval van een juridisch geschil kan rechtsbijstand je helpen om je rechten te beschermen en juridische stappen te ondernemen. Dit kan variëren van:

  • geschillen over schadeclaims
  • tot juridische procedures bij ongevallen met letsel

Met rechtsbijstand in je autoverzekering heb je toegang tot professioneel juridisch advies en mogelijke dekking van juridische kosten, waardoor je gemoedsrust hebt dat je de nodige juridische bijstand hebt als dat nodig is.


Het hebben van deze extra bescherming zorgt ervoor dat je met nog meer vertrouwen de zomer ingaat, wetende dat je gedekt bent in geval van juridische uitdagingen. Fijne reis!

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.