Longchamp onthult nieuwe winkel met reistassen in Amsterdam

Waar ter wereld je ook een Longchamp winkel bezoekt, het voelt alsof je het appartement van een goede vriend in Parijs binnenwandelt. Net zoals ieder huis de passies, ervaringen en persoonlijkheid van de bewoners laat zien, straalt ook het nieuwe design-concept van Longchamp niet alleen de lange historie en vakmanschap van het merk uit, maar ook energie en optimisme.

Longchamp winkel

Geïnspireerd door het idee van een typisch Parijse flat – uiteraard een knipoog naar de stad waar Longchamp in 1948 het levenslicht zag – creëert de gehele setting een warme en uitnodigende sfeer die ook de waarden, de artistieke nieuwsgierigheid en wereldse mindset die Longchamp deelt met zijn klanten weerspiegelt.

 

 

De (reis)tassen en accessoires staan tentoongesteld in de zitkamer en bibliotheek, waar je in alle rust de nieuwe collectie kunt bekijken. Hier kun je even uitblazen op de zachte sofa van Pierre Paulin en bladeren door de magazines en boeken met de laatste trends van het seizoen.

 

 

Het grote etalageraam zorgt voor een schitterende lichtinval en de wit stenen boog scheidt de benedenverdieping en de wat hoger gelegen lounge waar de ‘Le Pliage’ collecties uitgestald zijn. De eerste eyecatcher is het kunstwerk in pleister en keramiek op de muur bij de ingang, gemaakt door de Nederlandse kunstenaar Floris Wubben. Binnen leidt de prachtige centrale trap naar het grote gewelfde souterrain, waar een schilderij met gekleurde anamorfische cirkels extra kleur en karakter geeft aan deze mooie ruimte.

Een van de hoofdelementen van dit nieuwe concept is dat iedere winkel minstens één item uit het Longchamp archief tentoonstelt. Het Huis Longchamp begon in de jaren 40 met het maken van met leer beklede pijpen en andere rookwaren. Het interieur van de winkels is ook geïnspireerd op de meubels uit de jaren 40, met zachte, golvende vormen en natuurlijke materialen zoals eiken, notenhout en riet.

De heropening van de winkel in Amsterdam gaat samen met de lancering van de Longchamp 2023 zomercollectie in warme en zonnige kleuren. De ultieme uitnodiging om op reis te gaan!

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.