Rijd de Elfstedentocht met elf campers

Van 11 (!) tot en met 22 maart 2024 rijden maximaal elf (!) campers de Elfstedentocht. Deze bijzondere editie van CamperElfstedentocht in het voorjaar is een initiatief van CP Leeuwarden en kampeerjournalist Willem Laros en voert de deelnemers langs de elf steden van de Tocht der Tochten. Van noord naar zuid zijn dat Dokkum, Leeuwarden, Harlingen, Franeker, Bolsward, Sneek, Workum, IJlst, Hindeloopen, Sloten en Stavoren.

Activiteiten

Op vijf of zes plekken blijven de deelnemers meestal twee nachten staan, zodat er steeds tijd is om iets te bezoeken of deel te nemen aan een activiteit. Er wordt overigens in alle elf steden gestempeld – en dus gestopt. Want iedereen wil immers alle Elfstedenstempels? In totaal duurt de tocht op deze wijze elf (!) dagen.

Officiële route

De reis voert de deelnemers van startplaats Leeuwarden naar Sneek – Stavoren – Workum – Harlingen en weer naar Leeuwarden – ze volgen daarmee de officiële schaatsroute. In het programma is voldoende tijd voor eigen activiteiten, maar ook gezamenlijk koffie drinken, lunchen en dineren, een (schaats?)museum bezoeken en meer zijn mogelijk.
Elf steden, elf stempels, elf campers. Dat is de essentie. De kosten van deze bijzondere trip zijn het inschrijfgeld van 50 euro per camper en de normale kosten van de overnachtingen. Om wel enige zekerheid te hebben na aanmelding wordt een aanbetaling van 100 euro per camper gevraagd. Die ontvangen de deelnemers na het volbrengen van hun CamperElfstedentocht terug – onder inhouding van het inschrijfgeld.

 

 

Informatie en aanmelden

De organisatie van deze bijzondere CamperElfstedentocht is in handen van Camperplaats Leeuwarden en Willem Laros, freelance schrijver en fotograaf voor diverse camperbladen. Alle informatie is bij hem verkrijgbaar (tel. 0654256611) en aanmelden kan ook via camperelfsteden@willemlaros.nl. Er kunnen maximaal elf campers deelnemen, de inschrijving sluit op 1 maart 2024. De tocht gaat alleen niet door als er een serieuze kans is dat in deze periode ‘de echte Elfstedentocht’ wordt verreden

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.