Breng een bliksembezoek aan wereldstad Dubai met Emirates

Dubai is een populaire bestemming voor een tussenstop. Vanwege de gunstige ligging van Dubai Airport, bevinden passagiers zich binnen de kortste keren midden in de stad. De thuisbasis van Emirates biedt een grote verscheidenheid aan activiteiten en attracties die een bezoekje waard zijn, of het nu gaat om een tussenstop of een lange vakantie. Het is dé plek waar alles samenkomt: cultuur, stad en strand. Hier zijn 6 tips om het beste te maken van een 24-uurs bezoek aan Dubai.

Profiteer van een gratis overnachting

Om een verblijf in Dubai nog aantrekkelijker te maken, introduceert Emirates deze zomer een speciaal aanbod voor reizigers die een retourvlucht boeken bij de luchtvaartmaatschappij. Zo ontvangen First en Business Class passagiers 2 gratis overnachtingen in 25hours Hotel Dubai One Central en profiteren Premium Economy en Economy Class reizigers van een gratis overnachting in Novotel World Trade Center, Dubai. Het aanbod is nog geldig op boekingen gemaakt tot 11 juni 2023, voor reizen tussen 26 mei 2023 en 31 augustus 2023.

 

 

Op ontdekkingstocht in Dubai

Na aankomst op het vliegveld, pak je gemakkelijk een Uber of taxi die je in zo’n 15-30 minuten naar de stad brengt. Het openbaar vervoer is ook een goede manier om je te verplaatsen in Dubai en met een dagkaart kun je 24 uur lang met de metro van plek naar plek reizen. Ook heeft het vliegveld meerdere stations, waardoor je gemakkelijk en snel van en naar de luchthaven reist.

Groot, groter, grootst

Start je dag in de metropool bij de Dubai Mall in Downtown Dubai, het grootste winkelcentrum ter wereld met 1.300 winkels en meer dan 200 internationale eet- en drinkgelegenheden. Erg leuk voor een goed ontbijt of om te lunchen. Het is tevens perfect te combineren met een bezoek aan het hoogste gebouw ter wereld, de Burj Khalifa. Vanaf het observatiedek – At the Top – op de 125e verdieping, heb je de mogelijkheid om te genieten van een ongeëvenaard 360 graden uitzicht over de stad.

 

 

Aan de voet van het immense bouwwerk vind je de grootste fontein ter wereld; de Dubai Fountain, nog een must-see tijdens een flitsbezoek aan de stad. Iedere avond worden er vanaf 18:00 uur meerdere water- en lichtshows vertoond. Kom wel op tijd, want het kan vooral in het hoogseizoen druk zijn.

Een kijkje in de toekomst

Door de snelle ontwikkeling en bijzondere bouwwerken, is Dubai uitgegroeid tot een ware futuristische stad. In The Museum of the Future krijgen bezoekers de kans om een echt kijkje in de toekomst te nemen tijdens een meeslepende zintuiglijke ervaring. Door de ligging naast de Emirates Towers en de metro is het museum goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Wetenschap en technologie komen hier samen in een reis door de tijd, laat je meevoeren en ontdek wat de toekomst gaat brengen.

Luxe op het water

Als je de drukte juist even wilt ontsnappen, is de Dubai Marina Cruise de juiste keuze. Er is geen betere manier om Dubai te bewonderen dan vanaf het water. Geniet onder het genot van een diner en sfeervolle muziek aan boord, van de prachtige skyline van de metropool. Het diner wordt klaargemaakt door chef-koks van wereldklasse die er alles aan doen om hun gasten een unieke ervaring te bezorgen.

Ideale tussenstop bestemming

Vanaf Dubai vlieg je gemakkelijk door naar een van de vele bestemmingen in Azië, Australië en Nieuw-Zeeland. Zo wordt naar Thailand, een populaire bestemming voor Nederlandse reizigers, bijvoorbeeld vaak gevlogen via Dubai, evenals de Malediven.

 

 

 

 

 

Comments are closed.