De Vennbahn viert zijn 10-jarig bestaan

2023 staat in het teken van een bijzondere verjaardag: op 1 juli is het 10 jaar geleden dat de Vennbahn als fietspad geopend werd. Sindsdien heeft de route een opmerkelijk succesverhaal geschreven en veel erkenning gekregen. Tegenwoordig is het pad een uithangbord en een toeristische trekpleister voor de hele grensregio.

Een van de langste spoorlijnen omgetoverd tot fietspad

De Vennbahn is met 125 km één van de langste tot fietspad geconverteerde spoorlijnen in Europa en doet drie landen aan: Duitsland, België en Luxemburg. Vertrekkend vanuit Aken, dwars door de Oostkantons, tot in Troisvierges beleef je indrukwekkende landschappen, de flair van een grensstreek en de verhalen en historie van de Vennbahn.

 

 

De Vennbahn behoort tot het RAVeL-programma van het Waalse Gewest in België. RAVeL is een afkorting voor ‘autonoom netwerk voor langzame wegen‘. Dit netwerk volgt de filosofie van de ‘groene wegen‘, de Europese benaming voor infrastructuur voorbehouden aan niet-gemotoriseerd verkeer.

 

 

Kaarten van de verschillende delen van de RAVeL, gepubliceerd voor elke Waalse provincie, zijn gratis verkrijgbaar bij de toeristische organisaties of op de website van de RAVeL, waar je ook een interactieve kaart vindt. De route kan ook gecombineerd worden met de Eurovelo 5.

 

 

 

 

 

Comments are closed.