Ontdek de verborgen parel van België: West-Wallonië/Henegouwen

België kent een hoop geliefde plekken. Maar het wordt tijd om een deel van België te ontdekken dat wat minder op de radar staat: West-Wallonië, officieel bekend als Henegouwen. Een regio die zijn industriële geschiedenis omarmd heeft en enorm in de lift zit.

Kozen jonge Walen er jaren geleden nog voor om te vertrekken uit dit gebied, tegenwoordig blijven ze er wonen en zien ze de charme en potentie van de plek waar ze opgroeiden. Met als resultaat dat er mooie initiatieven van de grond komen die zorgen voor een hoop reuring. Musea die thuishoren op je bucketlist, historische plekken die nu UNESCO Werelderfgoed zijn, fijne steden waar je shopt bij unieke winkels, echt goede restaurants waar je streekgerechten met een moderne twist proeft, bijzondere bierbrouwerijen die de beste biertjes tappen en zelfs wijnboeren die prijswinnende flessen bubbels produceren.

 

 

Time to momo West-Wallonië/Henegouwen neemt je mee naar charmante dorpen, bruisende steden en fraaie natuurgebieden, allemaal plekken die de moeite waard zijn om te bezoeken. Ontmoet de vriendelijke locals – die oprecht blij zijn dat je ‘hun’ Wallonië bezoekt – ga off the beaten track en duik in de boeiende geschiedenis van de streek. Wist je bijvoorbeeld dat Vincent van Gogh hier ruim 140 jaar geleden heeft gewoond en er besloot om schilder te worden? Verrijkt én verrast zul je huiswaarts keren.

 

 

Deze gids is gemaakt in samenwerking met VISITWallonia en komt in 2 edities, time to momo West-Wallonië voor de Nederlandse markt en time to momo Henegouwen voor de Vlaamse markt.

 

 

 

 

 

Comments are closed.