Malta is gastland voor de Europride 2023

Malta, het meest LGBTIQ+ vriendelijke land van Europa, is dit jaar gastland voor de EuroPride. Het Zuid-Europese land voert al jaren op rij de ILGA Rainbow Index aan en organiseert ook al jarenlang zijn eigen Pride Week. Reden genoeg voor de EuroPride organisatie om dit jaar op Malta neer te strijken voor 10 dagen vol evenementen en concerten, om de LGBTIQ+ gemeenschap te eren.

Zevende keer op rij

Malta staat ook dit jaar weer, voor de zevende keer op rij, bovenaan de Rainbow Index van ILGA Europa. Met een score van 92% op de index mag Malta zich met recht het meest LGBTIQ+ gastvrije land van Europa noemen. De Maltese regering werkt samen met verschillende organisaties continu aan het verbeteren en bevorderen van gelijkheid en vrijheid voor iedereen, iets waar ze gezien de Rainbow Index goed in slagen. Malta wil voorop blijven lopen als het op LGBTIQ+ belangen aankomt en hiermee ook een voorbeeld zijn voor landen waar dezelfde vrijheid en gelijkheid niet zo vanzelfspreken

 

Lees ook dit artikel: Fred ontdekt Malta opnieuw

 

Van 7 tot 17 september staat Malta in het teken van de EuroPride, een internationaal evenement dat elk jaar in een ander land wordt gehouden. EuroPride wordt op Malta mede georganiseerd door de Allied Rainbow Communities, een in 2015 opgerichte overkoepelende organisatie voor belangenbehartiging van de LGBTIQ+ gemeenschap van Malta. De regering van Malta, al sinds jaar en dag een enorm voorvechter van gelijkheid en vrijheid, ondersteunt de komst van EuroPride naar Malta uiteraard van harte, het gastvrije land verwelkomt de EuroPride met open armen.

 

 

Vooral de hoofdstad Valletta zal als decor voor het feest van diversiteit dienen, maar ook op het eiland Gozo staan evenementen gepland. Het walhalla voor de LGBTIQ+’er is gedurende de tien dagen tellende EuroPride toch echt Valletta, waar onder andere een groot openingsfeest, een bootfeest, een ridderfeest en natuurlijk de ‘EuroPride Valletta March’ en het grootse ‘Pride Concert’ op het programma staan. Op de laatste dag zal de ‘Pride around the Harbour’ zorgen voor een kleurrijke afsluiting van de EuroPride. Meer informatie over de EuroPride en over de verblijfsmogelijkheden op Malta vind je online.

 

 

 

 

 

Comments are closed.