Through Bone and Marrow bij BRUTUS in Rotterdam

Tot en met 25 juni presenteert BRUTUS, de Rotterdamse artist driven playground, de meest gevoelige en ongemakkelijke tentoonstelling tot nu toe: Through Bone and Marrow. Op een oppervlak van zo’n 6.000 m2 tonen twintig gerenommeerde kunstenaars nieuwe en alternatieve verbindingen tussen mens, natuur en technologie.

Through Bone and Marrow fungeert als een subtiele wake-up call: de tentoonstelling etaleert een nieuwe esthetiek met ruimte voor ongemak, imperfectie en de schoonheid van het verval. Curator is ‘sfeerverzamelaar’ en stylist Maarten Spruyt. Op zoek naar een weergave van de tijdgeest slaagt hij erin om eenheid in verscheidenheid te creëren.

Through Bone and Marrow voelt aan als één groot organisme. Bezoekers mogen slechts een voor een naar binnen en krijgen een welgemeend advies: vergeet je telefoon, vergeet je agenda, ervaar de ruimte met al je zintuigen. De tentoonstelling kietelt je zenuwen, kruipt in je botten, betovert je ogen, piept in je oren en prikkelt je neus.

Maarten Spruyt: “Kunst kan de vinger op de zere plek leggen en zicht bieden op wat gaat komen, op een nieuwe esthetiek. De rauwe omgeving van BRUTUS bezit precies de juiste sfeer hiervoor. Het is een plek waar je in je eentje kunt ronddwalen en waar je ongestoord de gevoeligheid en het ongemak van de tentoonstelling op je kunt laten inwerken.”

Through Bone and Marrow omvat werken van de volgende kunstenaars: Zimoun, Maarten Vanden Eynde, Frank Bruggeman, Mirte van Laarhoven, Atelier Van Lieshout, Nick Ervinck, Jan Hüskes, Joris Strijbos, Ossip, Nick van Woert, Maartje Korstanje, Vladimir Zbynovsky, Jan Eric Visser, Nacho Carbonell, Ernest Bessems, Hedwich Rooks, Zhao Zhou, Quintus Glerum en Amrith de Zoete. Dyane Donck Company levert geluids composities.

Deze tentoonstelling is mede mogelijk gemaakt door: Gemeente Rotterdam, Rabobank Coöperatiefonds, Mondriaan Fonds, Stichting Volkskracht, Stichting Zabawas, Stichting Verzameling van Wijngaarden-Boot, Stichting Elise Mathilde Fonds, het Prins Bernhard Cultuurfonds/Breeman Talle Fonds, Museum Jan Cunen en Fleur Groenendijk Foundation.

Bijzondere dank aan: European Metal Recycling, PRO Alloy, Stichting Voedseltuin Rotterdam, GRIMM Gallery en Stadsbeheer Rotterdam.

Dit is BRUTUS Artist-Driven Playground

BRUTUS is de grootste presentatieruimte van hedendaagse kunst in Nederland. Als een artist-driven playground biedt de stichting aan kunstenaars ruimte, tijd en vrijheid om te experimenteren, performen en exposeren op een enorme schaal. Een plek om groots te dromen en nog grootser te bouwen.

BRUTUS is voorgekomen uit AVL Mundo, een door Joep van Lieshout in 2008 opgerichte non-profitorganisatie. Met AVL Mundo bood Van Lieshout kunstenaars de kans om zich, vrij van de gebruikelijke beperkingen, te ontplooien en hun werk tentoon te stellen. Tegelijkertijd realiseert BRUTUS een ambitieus cultureel programma met een verscheidenheid aan partners zoals MOMO Fabrique, O. Festival for Opera. Music. Theatre. en Roffa Mon Amour. Sinds 2019 reikt BRUTUS jaarlijks een prijs uit aan een vernieuwende hedendaagse kunstenaar.

BRUTUS, gevestigd in het voormalig industriële havencomplex (6000m2) aan de Keileweg, omvat tentoonstellingsruimtes, het BRUTUS Lab (o.a. een artist-in-residency) en de BRUTUS Garden (met werk van Atelier Van Lieshout).

  • Through Bone and Marrow: van 2 april tot en met 25 juni 2023
  • Openingstijden: donderdag – zondag 12:00 – 18:00 uur
  • Adres: Keileweg 10, Rotterdam

Tickets: €5 (online of bij de boxoffice, alleen PIN). CJP/Rotterdampas: €2,50 (online of bij de boxoffice op vertoon van pas, alleen PIN). We Are Public: free (online of bij de boxoffice, op vertoon van pas)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.