5 must do’s voor wie houdt van zee, bergen en woestijn

​​Ras Al Khaimah, het meest noordelijke van de Verenigde Arabische Emiraten, is de perfecte bestemming voor een actieve beleefvakantie. Bezoekers maken kennis met de adembenemende natuur en de eeuwenoude cultuur van het emiraat. Dat doen ze in de bergen, in de woestijn, op zee en zelfs vanuit de lucht. Vijf topactiviteiten voor gezinnen die de natuur en een onvergetelijk avontuur willen beleven.

Hiken in de woestijn van Ras Al Khaimah

​​1 De woestijn vanuit de lucht

​Boven de spectaculaire Ras al Khaimah-woestijn de zon zien opkomen is ronduit memorabel. Vliegend in een heteluchtballon geniet je van een spectaculaire kleurpracht en lijken de duinen door reuzen gebeeldhouwd uit roodglanzend goud. De vlucht gaat langs de oplichtende woestijnduinen, het majestueuze Hajargebergte en de in de zon glinsterende kustlijn. Met een beetje geluk kan je zeldzame inheemse dieren spotten.

​​2 Adrenaline op Jebel Jais

​​
Jebel Jais is met 1.934 meter de hoogste berg in de Verenigde Arabische Emiraten. Het is dé plek voor reizigers die op zoek zijn naar avontuur in een adembenemende omgeving. De Jais Sledder, de langste rodelbaan in de regio, is een aanrader voor het hele gezin. Bijna twee kilometer lang slinger je door de spectaculaire bergketen: pure opwinding voor groot en klein.

Avonturiers die graag wat meer adrenaline door hun aderen voelen stromen vinden op Jebel Jais de Jais Flight. Op de langste zipline ter wereld zoeven ze met topsnelheden tot 160 km/u op 1.680 meter hoogte wel drie minuten lang tussen bergtoppen en over diepe ravijnen. Natuurlijk zijn er ook talrijke wandel- en fietsroutes uitgestippeld op Jebel Jais.

 

 

​​​3 Survival met Bear Grylls

​​
​Het Bear Grylls Explorer Camp is een unieke kans om deskundige overlevingstechnieken te leren van een van ’s werelds meest gerenommeerde survivalexperts Bear Grylls. Het basecamp bevindt zich in het Jebel Jais-gebergte en is de uitvalsbasis voor challenges en avontuur in de bergen van Ras Al Khaimah. Hier worden deelnemers op de proef gesteld en leren ze overleven in en met hulp van de natuur.​ ​

 

 

Het is uniek dat het Bear Grylls Explorer Camp in Ras Al Khaimah ook accommodatie ter plaatse aanbiedt, in 16 duurzame hutten geschikt voor drie personen. Je kunt er ook wandelen, hiken, mountainbiken, klimmen en boogschieten. De Ropes Course, een touwbanenparcours op 10 meter boven de grond, biedt eindeloos plezier op twee niveaus.

​​​4 Natuur in het Al Wadi Natuurreservaat

​​
​​Het Al Wadi Natuurreservaat is de habitat van heel wat wilde dieren zoals de zeldzame oryx, indrukwekkende kamelen en prachtige woestijnvossen. Ontdek naast de adembenemende fauna en flora ook de woestijn op kamelen of paarden in het Al Wadi Equestrian Center, volg een privéles boogschieten en woon zeker een valkenshow bij. Een prachtige afsluiter van de dag is een luxueus diner onder de sterren in Sonara Camp midden in de schitterende Al Wadi woestijn.​

Wilde dieren

Wilde dieren in Al Wadi

​​​5 Suwaidi parelkwekerij

​​
​Ras Al Khaimah heeft een rijke en lange geschiedenis van parelvisserij, wat dit emiraat tot een van de drukste handelshavens in de regio maakte.

Bezoekers kunnen vanuit het vissersdorp in Al Rams een fascinerende reis maken aan boord van een traditionele parelvissersboot naar de Suwaidi parelkwekerij op een drijvende ponton. Ze leren over oude duiktechnieken van parelvissers en innovatieve technieken die vandaag worden gebruikt.​

Parels uit Ras Al KhaimahMet een kustlijn van 64 km witte zandstranden is het emiraat Ras Al Khaimah dé plek op het Arabische schiereiland waar het hele gezin een ontspannen en avontuurlijke vakantie beleeft. De typische gastvrijheid, uitmuntende gastronomie en de talloze luxeresorts en goedgeprijsde hotels garanderen een koninklijk verblijf in deze – voorlopig nog vrij onbekende – parel in de VAE.

Het natuurlijke emiraat Ras Al Khaimah streeft ernaar de meest duurzame vakantiebestemming in de regio te worden tegen 2025. Pijlers als milieu, cultuur, instandhouding en leefbaarheid zijn de drijfveer bij de ontwikkeling.

 

 

 

 

 

Comments are closed.