Vier een stralende zomer in Innsbruck

Innsbruck staat bekend om zijn prachtige bergen, ongerepte natuur en fantastische mogelijkheden voor dagexcursies. De zomer van 2023 biedt de mogelijkheid voor een heerlijk verblijf waarbij je de omliggende natuur in jouw eigen tempo ontdekt.

Innsbruck, de prachtige hoofdstad van Tirol, staat bekend om zijn adembenemende natuurlijke landschap en rijke culturele erfgoed. Het is dan ook geen verrassing dat deze stad zich uitstekend leent voor een actieve zomervakantie voor de hele familie. Van adembenemende uitzichten tijdens een wandel- of fietstocht tot aan een bungeejump van de Europabrug waarbij je de adrenaline door je lichaam voelt stromen. Eén ding is zeker, in Innsbruck hoeft jong en oud zich geen moment te vervelen.

Handige programmagids

Speciaal voor de zomer heeft Innsbruck een programmagids gemaakt voor iedereen die de stad bezoekt. Tussen 3 mei en 30 oktober 2023 kun je met de Welcome Card de ongelimiteerde veelzijdigheid van de regio Innsbruck ervaren. Maak een idyllische wandeling door de prachtige natuur, langs de karakteristieke gekleurde huizen of verken de omgeving op een sneller tempo tijdens een e-biketour. Je ontvangt de Welcome Card gratis bij een verblijf vanaf 2 nachten bij geselecteerde partnerhotels en accommodaties in Innsbruck. Met de Welcome Card van 2 dagen maak je onder andere gebruik van het openbaar vervoer in de regio, begeleide wandel- en e-biketochten, korting op verschillende zwembaden en familieactiviteiten waaronder JOY – Het kinderparadijs, 50% korting op het klimcentrum in Telfs, korting op verschillende buitenactiviteiten zoals de bobsleebaan, tennisbaan en de golfclub. En lijkt het je leuk om meer te leren over de cultuur en tradities van Innsbruck? Kom dan met korting cultuursnuiven op de Tiroolse avonden of geniet van prachtige symfonieën bij het Tiroolse orkest.

 

 

Verblijf je 3 nachten of langer in één van de geselecteerde partnerhotels en accommodaties dan krijg je bovenop alle eerder genoemde voordelen ook nog het voordeel dat je gratis gebruik mag maken van 4 verschillende kabelbanen. Daarnaast ontvang je 20% korting op 2 andere kabelbanen. Met zoveel keuze kun je eindeloos genieten van ontdekkingstochten door de bergen van de regio.

 

 

Mocht je nog meer willen ontdekken dan kun je tegen betaling bij de VVV’s en deelnemende partnerbedrijven de Welcome Card upgraden naar een ‘Welcome Card Unlimited‘. Deze unlimited kaart geeft je eenmalig toegang tot nog 6 andere bezienswaardigheden plus een dagkaart voor de hop-on hop-off bus. Voor meer informatie over de Welcome Card klik je hier.

Wil je de regio Innsbruck nog beter leren kennen en wil je hierbij verschillende activiteiten doen en musea bezoeken. Dan is de Innsbruck Card een ideale oplossing. Deze kaart geeft jou de vrijheid te bepalen hoe jij de vakantie inricht. Of je in de Hofburg Innsbruck een kijkje wil nemen in de keizerlijke appartementen of liever de stadstoren beklimt om te genieten van een spectaculair uitzicht. Bij de Innsbruck Card zijn wel 6 bezienswaardigheden te vinden waar je gratis langs kunt gaan. Ook aan musea is gedacht bij het maken van de Innsbruck Card. Welke interesses jij ook hebt, deze kaart bevat altijd wel een museum waar jij een dag wilt rondkijken. Met een keuze van wel 14 musea is er voor ieder wat wils. Ben je op vakantie met de kinderen? Met een keuze uit 5 leuke activiteiten voor de hele familie zullen de kinderen zich geen seconde vervelen. Of je nu sportief wilt zijn, cultuur wilt snuiven of het juist wat rustiger aan wilt doen.

Tijdens het ontdekken van de stad en de regio is het handig om gebruik te maken van de verschillende mogelijkheden voor openbaar vervoer. Met deze kaart maak je gebruik van vrij reizen met het openbaar vervoer en de Sightseer Hop-on Hop-Off bus. Ook kun je dagelijks gebruik maken van een berg- en dalrit bij de geselecteerde kabelbanen in de regio. De kaart is in 3 varianten te verkrijgen. Kies jij voor 1, 2 of 3 dagen plezier in Innsbruck?

Inbegrepen in de Innsbruck Card is een bezoek aan de Alpenzoo. Het hele gezin heeft een fantastische tijd als jullie kijken naar de vele verschillende dieren waar het park over beschikt. Geniet van de otters als ze spetteren door het water en loop daarna richting de bruine beer die op dat moment gevoerd wordt. Voor jong en oud is een dagje naar de dierentuin een complete ervaring. Een bezoek aan de regio Innsbruck wordt echt onvergetelijk als je in de Alpenzoo geweest bent.

Een andere activiteit waar het hele gezin van kan genieten is het maken van een flinke wandeling in de omgeving van Innsbruck. Van een wandeling door het authentieke Innsbruck waarbij je een reis door de tijd maakt en prachtige gebouwen ziet, tot een wandeling langs de diepe kloven en de hoge schans midden in de ruige natuur. Voor iedere wandelaar is er een geschikte wandeling te vinden. Met de trein naar Innsbruck?

 

 

 

 

 

Comments are closed.