Septembertraditie herleeft op Kasteel de Haar

Op vrijdag 29 en zaterdag 30 september herleeft op Kasteel de Haar een rijke, oude traditie; de septemberdiners van baron en barones Van Zuylen van Nijevelt-de Rothschild komen er opnieuw tot leven. Voor liefhebbers van haute cuisine, van een imposante entourage en van de adellijke grandeur van een eeuw geleden is dit een unieke kans om exclusief en in stijl te dineren. De maître de maison bezorgt zijn gasten een onvergetelijke ervaring door ze culinair te verwennen en door ze met visuele en historische verrassingen te entertainen.

Kasteel de Haar

Na de dood van zijn vader, in 1890, erft Etienne baron van Zuylen van Nijevelt de kasteelruïne De Haar. Zelf heeft hij niet het geld om zijn droom te realiseren en het kasteel te herbouwen, maar gelukkig is hij drie jaar eerder, in Parijs, met de schatrijke Hélène barones de Rothschild getrouwd. Samen besluiten zij een beroemde architect in de arm te nemen. De keuze valt op Pierre Cuypers die naam heeft gemaakt met de bouw van het Centraal Station en het Rijksmuseum in Amsterdam. Het voorvaderlijk kasteel herrijst in een indrukwekkende mengeling van middeleeuwse sfeer en laatnegentiende-eeuwse luxe en comfort. Voor de in Parijs woonachtige Van Zuylen-van Nijevelts fungeert De Haar als een aangenaam buitenverblijf.

 

 

Septembertraditie

Rond 1900 komt op De Haar een traditie op gang die sindsdien bekend staat als ‘septembertraditie’. Jaarlijks nemen de baron en barones aan het einde van de zomer hun intrek in het kasteel. Zij organiseren er grootse ontvangsten in de vorm van luisterrijke diners en mondaine feestavonden. Onder hun vele, vaak gefortuneerde gasten bevinden zich leden van koninklijke families en Europese adel, bankiers, filmsterren en politici. De septembertraditie is een serieuze zaak. Het mag de gasten aan niets ontbreken.

September 2023

Opnieuw, maar ditmaal op 29 en 30 september 2023, is de septembertraditie een serieuze zaak. In de geest hiervan lanceert Kasteel de Haar de Soirées Septembre. De Belle Epoque herrijst en opnieuw mag het de gasten aan niets ontbreken. Bij aankomst worden zij vanaf het parkeerterrein opgehaald en per oldtimer naar de ingang van het kasteel gebracht. In de imposante Main Hall heet de butler hen welkom met een aperitief, waarna de maître de maison hen aan tafel noodt. Het programma voor beide soirées is met zorg samengesteld en belooft de gasten, naast een exclusief drie-gangendiner, een veelheid aan onvergetelijke sensaties en indrukken.

 

 

Soirées Septembre: 29 en 30 september 2023 van 19.00 uur tot 23.00 uur. Boeking kan vanaf vandaag 25 mei 2023:

  • € 245 per persoon aan een 10-persoonstafel
  • € 590 (of € 295 per persoon) aan een 2-persoonstafel
  • € 1.080 (of € 270 per persoon) aan een 4-persoonstafel
  • € 2.350 voor een 10-persoonstafel

Kledingadvies: black tie .Locatie: Kasteel de Haar, Kasteellaan 1, 3455 RR Utrecht

 

 

 

 

 

Comments are closed.