Deze Top Trails zijn ook goed voor een adrenalinekick

Voor sommige mensen is wandelen al avontuurlijk genoeg. Maar voor iedereen die op zoek is naar een adrenalinekick zijn er interessante mogelijkheden langs de Top Trails of Germany.

Een slingerende hangbrug, een uitdagende via ferrata, een tocht in een wetsuit door een grot, of een parachutesprong – we hebben een aantal avontuurlijke uitstapjes op een rijtje gezet, ook de nieuwe spectaculaire hangbrug die eind mei in het Zwarte Woud wordt geopend.

Voor sommige mensen is wandelen al avontuurlijk genoeg. Maar voor iedereen die op zoek is naar een adrenalinekick zijn er interessante mogelijkheden langs de Top Trails of Germany. Een slingerende hangbrug, een uitdagende via ferrata, een tocht in een wetsuit door een grot, of een parachutesprong – we hebben een aantal avontuurlijke uitstapjes op een rijtje gezet, ook de nieuwe spectaculaire hangbrug die eind mei in het Zwarte Woud wordt geopend.

Nieuwe hangbrug op de Westweg

Met Pinksteren wordt de nieuwe hangbrug boven de waterval van Todtnau in het Zwarte Woud geopend. De spectaculaire brug is 450 meter lang en hangt 120 meter boven de grond. Deze Blackforestline biedt een panoramisch uitzicht op de 97 meter hoge waterval en de omringende bergen en bossen.

Uitdagende attracties op de Harzer-Hexen-Stieg

Een uitstapje naar de Rappbodetalsperre is zeker voor mensen zonder hoogtevrees een aanrader. Op 100 meter hoogte hangt de 458,5 meter lange kabelconstructie TITAN RT boven het stuwmeer. Vanaf de stuwdam kun je ontspannen toekijken hoe adrenalinejunkies met de Megazipline naar beneden zoeven. De langste dubbeltouwglijbaan van Europa met een lengte van 1000 meter voert naar het 120 meter lagergelegen dal. De uitkijktoren Solitär biedt twee andere bijzondere ervaringen: bij het wallrunning wandel je bijna 40 meter verticaal langs de buitenwand naar beneden; de Ultrashot katapulteert durfals 38 meter de lucht in en geeft een gevoel van gewichtloosheid tijdens de vrije val.

Wandelen in een wetsuit op de Albsteig

De grottentocht door de Falkensteiner Höhle is iets heel bijzonders: dit is de enige met water gevulde grot in Duitsland waar je een wandeltocht kunt maken. Tussen Bad Urach en Grabenstetten op de Schwäbische Alb kun je met een gids, uitgerust met een gehuurde wetsuit, helm en hoofdlamp deze bijzondere grot verkennen. Je waadt door het water, klimt over rotsblokken en onderweg vertelt de gids spannende wetenswaardigheden.

Monsterrollers op de Kammweg Ertsgebirge-Vogtland

Op de Kammweg in het Ertsgebergte rollen avonturiers na hun wandeling gewoon het dal in – op de Monsterrollers. De avontuurlijke tocht op het groene gevaarte start in het kuuroord Oberwiesenthal, naast de Fichtelberg Schwebebahn. Op brede banden en met remmen cross je over goed begaanbare paden de Fichtelberg af.

 

 

Uitdagende via ferrata op de Eifelsteig

De via ferrata bij Manderscheid in de Vulkaaneifel is een uitdagend parcours voor klimmers vlakbij Nederland. De klettersteig biedt alles voor een uitdagend avontuur: een prachtig landschap met het idyllische riviertje de Lieser, een schilderachtig stadje met twee fotogenieke kasteelruïnes en vooral steile rotswanden. Meestal volg je het verloop van de rotswand, met hier en daar uitdagende verticale stukken. Na de inspannende klimpartij wandel je over de 60 meter lange hangbrug naar uitkijkpunt Kaisertempelchen, waar je een geweldig uitzicht hebt over het prachtige Eifellandschap en de beide kasteelruïnes.

Rotspartijen voor klimmers op de Goldsteig

De Rauchröhren op de Kaitersberg behoren tot de bekendste rotsformaties van het Beierse Woud. Twee enorme cilindervormige rotsblokken worden gescheiden door een spleet. Als je door de spleet omhoogklimt, hebben de steile rotswanden en overhangende partijen een bijna alpien karakter. Volgens de overlevering danken de twee rotspartijen hun naam aan het verschijnsel dat mist of laaghangende wolken in de kloof omhoog kunnen trekken zoals rook door een schoorsteen. De Kaitersberg is niet alleen een populair wandelgebied, maar ook een uitstekend klimgebied.

De WesterwaldSteig uit de lucht

De wereld van boven bekijken kan tijdens een tandemsprong in Breitscheid. Een vliegtuigje van Skydive-Westerwald brengt jou en de tandempiloot naar een hoogte van 4.000 meter. Dan maak je een vrije val en met een snelheid van zo´n 200 kilometer per uur vlieg je vervolgens richting aarde. Een onvergetelijke ervaring met een geweldig uitzicht over het groene landschap van het Westerwald. Wedden dat je drie dagen lang een grijns op je gezicht zult hebben?

Heldhaftige Germaan op de Hermannshöhen

Een leuke combinatie tussen wandelen en vliegen biedt Hotel Rehkitz in Halle in het Teutoburger Woud. Tijdens deze kennismakingscursus paragliden kun je over de toppen van de bomen zweven en het imposante monument van Hermann, de Germaanse veldheer die hier de Romeinse legers in 9 n.Chr. in de pan zou hebben gehakt, uit de lucht bewonderen.

 

 

Oog in oog met giganten op de Rothaarsteig

Op de Rothaarsteig leeft een grote kudde vrijlopende wisenten. De kudde telt zo’n 30 dieren en een ontmoeting is een bijzondere ervaring. In de regel zijn de Europese bizons schuwe en terughoudende dieren die mensen oninteressant vinden. Omdat de kudde over een relatief groot gebied trekt, is het vrij zeldzaam dat je ze tegenkomt. Maar als je ze dan ziet zul je deze ontmoeting niet meer vergeten.

 

Ontvang gratis leuke Duitsland activiteiten

Je kunt meer handige Duitsland tips en bezienswaardigheden via e-mail ontvangen. Ook doen we er gratis een Duitsland plattegrond bij.

 

"*" geeft vereiste velden aan

 

 

7 achtbanen op Heidschnuckenweg

Een van de bekendste attractieparken van Duitsland is het Heidepark Soltau op de Lüneburger Heide. Maar liefst 7 achtbanen staan garant voor een adrenalinekick. Een groter contrast met de rust van het idyllische heidelandschap met zijn grazende heideschapen is bijna niet denkbaar

Meer informatie: toptrails.nl

 

 

 

 

 

Comments are closed.