Ga op citytrip naar Berlijn met de trein

Berlijn is een stad die je absoluut gezien moet hebben. De stad is rijk aan geschiedenis, cultuur en heeft een bruisend uitgaansleven. Maar hoe kom je daar? Natuurlijk kun je ervoor kiezen om met het vliegtuig te gaan, maar waarom niet een keer met de trein?

Comfortabel reizen

Een van de grootste voordelen van reizen met de trein is het comfort. Je kunt tijdens de reis lekker ontspannen en genieten van het uitzicht. Bovendien heb je meer beenruimte dan in het vliegtuig en kun je gemakkelijk opstaan en rondlopen. Tijdens de reis kun je een boek lezen, een film kijken op je laptop of gewoon genieten van het landschap dat aan je voorbij trekt.

 

 

Geen stress

Een ander voordeel van reizen met de trein is dat je geen last hebt van de stress die bij vliegen komt kijken. Je hoeft niet uren van tevoren op het vliegveld te zijn en je hoeft niet door de beveiliging te gaan. Je stapt gewoon op de trein en kan ontspannen beginnen aan je reis.

Milieuvriendelijk

Reizen met de trein is veel milieuvriendelijker dan vliegen. De CO2-uitstoot van de trein is veel lager dan die van het vliegtuig. Bovendien kun je met de trein ook gemakkelijk naar het centrum van de stad reizen, waardoor je geen taxi of huurauto nodig hebt. Zo draag je bij aan een beter milieu en kun je tegelijkertijd genieten van een prachtige stad.

Snel en efficiënt

Met de trein ben je snel en efficiënt in Berlijn. De treinreis duurt ongeveer zes uur en je stapt op en uit in het centrum van de stad. Zo hoef je geen tijd te verspillen aan het reizen van en naar de luchthaven. Bovendien kun je tijdens de reis gewoon doorwerken of je voorbereiden op je citytrip. Kortom, een treinreis naar Berlijn is een snelle en comfortabele manier om te reizen naar de stad. Via Omio kun je goedkope kaartjes kopen voor bussen, treinen en vluchten.

Eenmaal in Berlijn

Eenmaal in Berlijn aangekomen, kun je direct beginnen met het verkennen van de stad. Berlijn heeft ontzettend veel te bieden, van historische bezienswaardigheden tot hippe wijken en gezellige cafés. Een absolute must-see is natuurlijk de Berlijnse Muur, die nog steeds een belangrijke rol speelt in de geschiedenis van de stad. Ook de Brandenburger Tor en het Holocaustmonument zijn indrukwekkende bezienswaardigheden.

 

 

Maar Berlijn heeft meer te bieden dan alleen historie. De stad staat bekend om zijn bruisende uitgaansleven en hippe wijken zoals Kreuzberg en Neukölln. Hier vind je talloze cafés, restaurants en clubs waar je tot in de vroege uurtjes kan feesten.

De beste curry wurst vind je bij Curry Baude

Curry worst in Berlijn

Als je even wilt ontspannen, kun je terecht in een van de vele parken die Berlijn rijk is. Zo is het Tiergarten Park een populaire plek om te picknicken en te genieten van de natuur midden in de stad.

Ontvang gratis leuke Duitsland activiteiten

Je kunt meer handige Duitsland tips en bezienswaardigheden via e-mail ontvangen. Ook doen we er gratis een Duitsland plattegrond bij.

 

"*" geeft vereiste velden aan

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.